Живка Пенева
Живка Пенева

За първо внуче почерпи в Русе емблематичната актриса Живка Пенева, изиграла ролята на смазаната от живота Пепи в култовия филм „Оркестър без име“, пише Лупа.бг. Още преди няколко години звездата си пожела да стане баба и дъщеря ѝ Теодора не закъсня с големия подарък.

Любопитното е, че внучето на Пенева е наполовина италианче и проплакало на Ботуша. Там щерка ѝ замина да си търси късмета още преди години. С таткото на бебето имали дълга връзка, преди да решат да станат родители.

Неведнъж екранната Пепи е споделяла, че е преминала през 9-те кръга на ада в отглеждането на дъщеря си. Като самотна майка парите не ѝ стигали за нищо, но никога не съжалила, че е избрала да я възпитава сама. Сега се радвала, че Теодора била добре осигурена, макар никога да не усетила бащина ласка.

Пепи от „Оркестър без име” черпи за внуче - италианче
Живка Пенева като смазаната от живота Пепи

Дълги години покрай самоличността на таткото на наследничката на Пенева витаеше мистерия. Едва след смъртта му звездата от „Оркестър без име“ вдигна завесата и реши да разкрие кой е той.

„Когато забременях, човекът си имаше семейство, затова не посмях да го развеждам. Исках само да признае дъщеря ни. Това е Иван Димитров Иванов, по времето на соца беше секретар по строителството на окръжния комитет на БКП“, призна след години мълчание Живка. Факт е, че дъщеря ѝ наистина носи имената на баща си, макар да не го е познавала.

Майка ѝ била изключително горда, че в Италия Теодора била много уважавана и успешна. Не ходела често на гости, защото не искала да се натрапва на младите. С охота обаче ги посрещала у дома и се раздавала от сърце за първото си внуче. Въпреки че отдавна е пенсионерка, актрисата все още копнеела за сцената.

През смях се шегувала с приятелки, че вече не ставала за ролите на хубавици, за каквито я вземали навремето, но пак се надявала някой режисьор да я покани за екранна майка, баба или свекърва. Преди време Живка бе споделила, че пенсията не ѝ стига и се подпомага финансово, като къса билетчета в Русенския театър и помага почасово в една от църквите в крайдунавския град.

Още:
Павел Поппандов с интересно откровение – имало е възможност да не се снима в „Оркестър без име“Чествания в цялата страна ознаменуваха 100 години от рождението на големия писател Николай Хайтов, к…Sep 20 2019skafeto.com

Глас народен: Тъгувам за времето на „Оркестър без име“. Тогава България бе едно чудесно място за живеене„По „БНТ свят“ гледах вечната класика „Оркестър без име“ и ме налегна голяма носталгия по онова врем…Apr 22 2018skafeto.com

Усмихнете се отново с безсмъртната лента „Оркестър без име“ (КУЛТОВИ МОМЕНТИ ОТ ФИЛМА)Това е един от любимите филми на много поколения българи. Комедията „Оркестър без име“ е от 1982 год…Apr 6 2017skafeto.com

loading...