Защо дамите кръстосват краката си

Задавали ли сте си въпроса защо много дами кръстосват крака? Нека да започнем с малко психология.

Психолозите са категорични, че подобна поза означава отбранителна позиция. По този начин дамите искат да се изолират от обкръжението си. Заемайки тази поза жената изпитва дискомфорт, а „кръстосаните крака“ са защитна реакция на подсъзнателно ниво.

Но това положение на тялото подсказва и че на момичето може и да ѝ е скучно.

След психологията ще поговорим и за малко мистика, свързана с тази поза.

Езотериците също смятат, че стоенето с кръстосани крака е защитна реакция. Но позата не означава защита на личното пространство, а на енергията.

Най-честите причини за това са следните:

1. Тя позира. На снимките подобна позиция има невероятен ефект. Момичета с кръстосани крака визуално увеличават дължината на краката си. Дори „късокраките“ могат да се превърнат във високи красавици.

2. Кръстосването на крака е навик на момичетата, които имат криви крака. В това положение такъв дефект става невидим.

3. Обикновено момичетата в поли и рокли кръстосват краката си, когато им е студено. В това положение те искат да запазят топлина на тялото си възможно най-дълго.

4. Причината може и да е много проста – на жената ѝ се ходи по малка нужда. Кръстосвайки краката си, тя може да удържи на повика на природата по-дълго време.

5. Тази поза е доста предпочитана и удобна за жените, които често носят високи токове.

6. Понякога тази поза е просто признак на кокетство или флирт.Забравете ООН, Доналд и Грета! Всички говорят за ризата на Иванка Тръмп (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)Миналата седмица най-голямата дъщеря на президента на САЩ – Иванка Тръмп, зарадва своите почитатели,…Sep 26 2019skafeto.com


loading...