Зуека чужбина

Падна най-строго пазената тайна на актьора Васил Василев-Зуека, който обяви, че напуска България. Той до последно не пожела да разкрие нито държавата, нито града, където се подвизава. Според слуховете обаче Зуека се е настанил в Барселона, където живее и сестрата на жена му Ани. В деня на интервюто си пред БТВ – събота, 25 септември, той съобщи, че „снощи”, т.е. на 24 септември, в града, в който живее, е имало празник до късно пред нощта. Именно в Барселона от 21 до 24 септември се провежда ежегоден фестивал, който е и празник на града.

Малко след като би барабана, че е емигрирал, Зуека май вече подготвя и триумфално завръщане в страната ни. Той поддържа интерес към себе си с нова изложба, открита тези дни в София. В същото време се завръща и на сцената със спектакъл, в който играе заедно с Влади Априлов.

Засега представленията ще са по света, но едва ли някой ще се изненада, ако в съвсем скоро време се преместят и на родна почва. Дългогодишният водещ на „Господари на ефира” уж вече нямаше да се занимава с актьорска работа и щеше да се издържа само от продажба на картините си, а в събота съобщи пред БТВ, че се завръща на сцената. Засега той няма да играе в България, но ще се изявява пред българската общност зад граница. Представлението, с което ще обикаля света, се казва „Ние, българите”. В него участва и Влади Априлов. Малко преди избухването на пандемията през пролетта на миналата година двамата направиха премиера на спектакъла си и успяха да го изиграят 12 пъти пред публика при много голям успех. След това обаче светът беше затворен заради заразата и всичко приключи.
Макар официално да е емигрант, Зуека съобщи, че подготвя завръщането си към актьорската работа именно с „Ние, българите”. Двамата с Априлов репетирали онлайн, като са планирали първите си излизания на сцената за втори и трети октомври във Великобритания. Занапред били насрочили и други дати, в които ще играят спектакъла, съобщи новият емигрант, писа „Уикенд“.

Освен, че се готви за гастроли по света, Зуека изпрати свои картини за участие в изложба в София. В нея се изложени произведения на общо девет автори, но името на актьора е най-популярното сред тях. И преди да обяви, че напуска страната ни, интересът към картините му беше голям, основно заради неговата популярност. Сега, след като си вдигна акциите с новината за преселването си в чужбина, се очаква цените на платната му да скочат поне двойно. Очевидно е, че макар уж да няма намерение да се завръща у нас, звездата успява умело да поддържа интереса към себе си. Всичко това е индикация, че все пак има намерение да се завърне „на бял кон”, когато прецени, че ще има най-голям отзвук от това.

Засега звездата твърди, че няма да участва в новия филм на режисьора Стефан Командарев „Ало”, чиито снимки се очаква да започнат съвсем скоро в Шумен. Това е последната лента от трилогията, по която режисьорът работи от години. Първите две бяха „Посоки” и „В кръг”. Зуека участва и в двете, но сега Командарев щял да търси друг за ролята, която първоначално му бил предложил.

Виж още:Зуека: Не съм беглец!„Аз не съм беглец, живея си в ЕС“, това каза актьорът Васил Василев Зуека в ефира на Би Ти Ви на вси…Sep 25 2021skafeto.com

Зуека продаде луксозното си жилище в София за 600 бона (Снимки)Луксозно 4-стайно жилище срещу „скромните“ 600 бона е продал емигриралият Васил Василев-Зуека. Прост…Sep 24 2021skafeto.com

Дъщерята на Зуека проговори, вече е взела решение дали да го последва в чужбинаДъщерята на Васил Василев-Зуека и Нина Димитрова (създателите на театър „Кредо“) Девина Василева раз…Sep 20 2021skafeto.com


loading...