Васил Василев – Зуека се завръща в България за първи път откакто емигрира със семейството си. Актьорът обаче няма намерение да пуска корени тук, а само минава, за да ни зарадва с последните творби от новото си поприще – изобразителното изкуство.

Зуека ще видим на 17 март, когато той ще открие изложба с картините си във Варна. Тя носи името „Моите герои“ и представя 22 от неговите цветни творби. “Идваме си за първи път, откакто емигрирахме”, каза актьорът, който ще пристигне в компанията на семейството си. „Аз рисувам театрални картини, защото през целия си живот съм правил няколко неща: театър, кино и телевизия. Просто сменям театралните средства с боя, с друго художествено средство, за да изразя същата идея“, споделя Зуека.

Иначе комикът далеч не е казал сбогом на актьорската дейност. Нея той интензивно продължава да практикува и вече има няколко проекта напред в бъдещето.

В момента той е във Великобритания с Влади Априлов, където представят спектакъла си „Ние, българите“. А в началото на април двамата ще играят пред родната публика в Чикаго. Пиесата е изпълнена с множество скечове, осмиващи абсурдите в нрава на българската нация, за които наистина няма рационално обяснение.


loading...