Зуека сина

Всички познаваме Васил Василев-Зуека като талантлив актьор, топ водещ на риалити формати „Като две капки вода“, „Маскираният певец“ и други, като певец дори, но малко хора са подозирали, че той е и много талантлив художник, разкрива Дир.бг.

Зуека се е включил с една от новите си творби, наречена „Раждане“ в „Национална оптимистична изложба“.

Зуека ще прави изложба - нарисувал 42 картини за един месец

Впоследствие ще направи и изложба изцяло със свои картини. Всъщност Василев признава, че талантът си на художник не е упражнявал от десетки години.
„Повече от 20 години не бях пипал четка.“, споделя Зуека.

Но негова приятелка и галеристка в Пловдив, която била наясно с таланта му, го провокирала да нарисува няколко картини, които после да изложат в галерията. В началото актьорът не мислел сериозно да се заеме с това, но обстоятелствата около пандемията и изолацията също оказали влияние върху решението му да посегне отново към четката и платната. Разбира се, Зуека има и картина, която е кръстил „Карантина“.

Той така се запалил отново по рисуването, че за около месец бил готов с цели 42 платна. А неговата половинка Ани го подсетила да започне да рисува летящи хора.

После, когато двамата гледали тези произведения, установили, че те много напомнят творбите на Марк Шагал. Зуека е категоричен, че няма нищо странно в това неговите картини да бъдат повлияни от известни художници и техните творби, тъй като той е прекарвал много дни и часове в разглеждане на галерии навсякъде по света, където е пътувал.

„Да, аз съм маниак на тази тема“, казва актьорът.

Разбира се, той не пропусна и възможността да се пошегува в ефир, като каза, че негов приятел от детинство, когато е видял новите му картини, е възкликнал:

„Е, виждам, че стилът му не се е променил много…“

Виж още:Зуека с тежка операцияПрез тежки здравословни перипетии е преминал Васил Василев – Зуека. Актьорът се подложил на тежка оп…Jan 12 2021skafeto.com

Васил Василев-Зуека разкри неподозиран талантАктьорът Васил Василев-Зуека се оказа, че е и художник. Дребният зевзек рисува от години, като дори …Dec 8 2020skafeto.com

Край на дуото Рачков и Зуека, Халваджиян официално изрита единияТази година най-мистериозното шоу в българския телевизионен ефир ще изненада зрителите с нов водещ в…Sep 10 2020skafeto.com

loading...