Тв водещият и продуцент Иван Христов и половинката му Ирина са постъпили спешно в болница след усложнения на Covid-19. Това сподели самата Ирина Тенчева в социалните мрежи и публикува снимка на системите, които им вливат в лечебното заведение. Ето какво написа в инстаграм Ирина:

„Благодаря за загрижеността на всички приятели, близки и онлайн познати, които са мислили за нас през изминалите дни, но на които нямаше как да отговоря. За жалост влязохме в статистиката на усложненията от ковид след 7 ден от теста. Не ни помогна нито огромното ми желание да премина през вируса с повече оптимизъм и холистични подходи, нито типично мъжкото решение на Иван да го неглижира. Помогнаха ни ЛЕКАРИТЕ и екипите им, за които когато събера мислите си ще споделя повече, защото заслужават най-много доверие и благодарност!

Наложи се спешно болнично лечение. Наложиха се решения и избори, пред които всеки ден се изправят десетки семейства с деца под карантина, които няма кой да гледа докато докторите спасяват теб. Научих истории с фатален край за единия от родителите, поставени в сходна ситуация. Научих какво великолепно поколение млади лекари ще поемат грижите за хората в България и колко важно е да бъдат задържани тук!

Иван Христов и Ирина Тенчева с усложнения от Covid-19

Потвърдих убеждението си от първо лице, че ковид не е “грипче”, а абсолютно непредвидимо “влакче” (понякога на ужасите), с чийто маршрут никой лекар и пациент не разполага! Чувствам се променена от боледуването… и колкото и голям фен да съм на идеята за живия постоянно променящ ни живот … надявам се точно тази Ирина, която съм днес да не остане задълго… Надявам се скоро да изчистим вируса от телата си.

Последиците върху здравето и физическият ни тонус тепърва ще заличаваме с времето и с допълнителна здравна грижа и режим. Занижените нива на ентусиазъм, оптимизъм и радост от нормалния ни живот – към тяхното възстановяване пътят също няма да е кратък и се надявам именно в тази посока да бъда полезна на приятелите, с които споделяме това виртуално пространство тук.

Толкова бързо “обръщане на мисловния хастар” – не съм очаквала… Ще пиша подробно, обещавам, защото се оказва, че много хора неглижират точно този момент – с намирането на себе си “преди вируса”.(Това, че намерих смисъл и го направих сега е добър знак !)Благодарност и обич за вас.

П.п. И все пак вирусът не заслужава корона! Короната е за всички от другата страна!“, завършва публикацията си Тенчева.

loading...