Игра на домове обвинения на принц Хари към Уилям

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Крал Чарлз Трети е не по-малко богат, разбира се. Той получава дворците на кралицата. На Чарлз никога няма да му липсва място за живеене, тъй като разполага с поне девет известни дворци, където да отдъхва. Той наследява Балморал и Сандрингам, пресмята Daily Mail, цитиран от Дир.бг. Но във въртележката на недвижимите имоти, наречена „Игра на домове“ във Великобритания, монархът също така предава на най-големия си син херцогство Корнуол с площ от 130 000 акра. Това означава, че Уилям технически е наемодател на баща си, докато кралят продължава да живее в любимото си имение Хайгроув в Глостършир.

Наследството превърна новия принц на Уелс в най-големия частен собственик на земя във Великобритания, с притежание на стойност 1,2 млрд. паунда в 23 графства, включително ферми, жилищни комплекси, седем замъка, гори, крайбрежни зони и търговски имоти.

От своя страна Чарлз е наследил значителен „портфейл“ или директно от кралицата – включително Балморал и Сандрингам – или като част от именията на короната, като Бъкингамския дворец или замъка Уиндзор. Те се присъединени към тези, които той вече е притежавал, включително Биркхол в имението Баморал, наследено от кралицата майка, имението Дъмфрис хаус, шотландски забележителности, притежавани от неговия благотворителен фонд, както и две румънски болници.
Принц Уилям, като най-големия частен собственик на земя във Великобритания, обаче придобива някои необичайни имоти.

Остров Пуфин
Той вече е собственик на повечето от над 200-те острова и скали на остров Сцили край бреговете на Корнуол, включително на почти една трета от жилищата на петте обитаеми острова – Сейнт Мери, Треско, Сейнт Мартин, Сейнт Агнес и Брайър. Туризмът представлява повече от 85 процента от местната икономика, като посетителите са привлечени от тюлените, делфините, пуфините и редките цветя. Тръстът за дива природа на островите Сцили плаща на херцогството наем от един нарцис годишно.

Затвор Дартмур
Сред 70-те хиляди акра на херцогството в Девън е и собствеността върху затвора Дартмур, сред чиито затворници през годините са били лондонските гангстери Франк „Лудият брадвар“ и Мичъл и Джак МакВити. В момента в него се намират 640 затворници.

Градът на играчките
Гордостта на Чарлз от създаването на Паундбъри, град в Дорсет, отразява традиционния му подход към архитектурата и градското планиране. В съответствие с неговите екологични принципи, жилищата в него се отопляват с биометан. Критиците му се подиграват като на суетен проект и го наричат „Тоутаун“ или „феодален Дисниленд“, но други хвалят простата му, привлекателна естетика.

Овална площадка за крикет
Първоначално това е било зелева нива и градина, но през септември 1880 г. на този терен в Лондон за първи път в Англия се провежда международен турнир по крикет, а последният тест мач за сезона в Англия по традиция все още се играе там.

Легендарните замъци
Замъкът Тинтагел, датиращ от V век, се намира на назъбения корнуолски нос и се смята за родното място на крал Артур. Херцогството притежава също замъците Лонсестън и Рестомел, както и 270 древни паметници, сред които замъкът Лидфорд от XII в. в Девън, замъкът Мейдън в Дорсет и руините на замъка Бъркхамстед в Хертфордшир. Херцогството е собственик и на Tregurra Park в Труро, Корнуол, който включва магазин Waitrose, център за рециклиране на битови отпадъци и паркинг с 1379 места.

Раят на сърфа
Планира се изграждането на 4 000 нови жилища върху 540 акра земя, предимно собственост на херцогството, в близост до любимия на сърфистите корнуолски курорт Нюкей.

Градински център
Разсадникът за растения в Lostwithiel, Корнуол – описан като „място за убежище“ – е проектиран от сестрата на Камила, Анабел Елиът.

Милиони дървета
Херцогството притежава 4 300 акра управлявани гори, включително 2 200 акра само в Корнуол. Дървеният материал се използва за изработване на корнизи, рамки на прозорци и греди. Дървесните стърготини пък се събират за опушване на местно произведени храни. А гората Greenscombe Wood в долината Тамар е едно от четирите места в Обединеното кралство, където се среща рядката пеперуда Heath Fritillary. В горите на херцогството преобладават иглолистни дървета, като дугласка ела, лиственица и червен кедър. То притежава и 11 370 акра земеделски земи и гори в имението The Guy’s Estate в провинция Херефордшир, близо до Рос он Уай.

Ваканционни къщи
В портфолиото са включени 28 „атрактивни старинни имота“ в Корнуол, Уелс и на островите Сцили, проектирани екологично с осветителни тела, направени от бутилки, и масички за кафе, изработени от стари дървени сандъци.

Реки и крайбрежие
Херцогството притежава устието на Salcombe-Kingsbridge в Девън, както и тези на реките Дарт, Ейвън (в Девън), Тамар, Лоу, Хелфорд и Камел. Собственик е също така на крайбрежни брегове около Корнуол и островите Сцили. Водите се използват за риболов, както и за отглеждане на миди.

Хайгроув Хаус
Вече се предполага, че Уилям най-вероятно ще иска наем от баща за къщата от XVIII в. близо до Тетбъри. Реставрацията на градините е страстен проект за Чарлз, който отглежда пчели там и продава буркани с меда им за 25 паунда на брой.

Уелска ферма
Смята се, че херцогството притежава уелската къща на Чарлз в Llwynywermod близо до Брекон Бийкънс. Чарлз и Камила често се оттеглят във фермата в имението от 192 акра, в което има две ваканционни къщи.

Виж още:Какви болести издават подутите ръце на Чарлз IIIТраурът за смъртта на кралица Елизабет II още не е изтекъл, но кралските хроникьори в Англия имат но…Sep 13 2022skafeto.com

Вижте какво подразни Чарлз, докато подписва документа, че става крал (ВИДЕО)Чарлз III протоколно беше обявен за новия крал на Великобритания. На церемонията обаче бе уловен люб…Sep 13 2022skafeto.com