Историята между Димитрова и Вергов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Историята между Диана Димитрова и Юлиан Вергов се превръща в нещо като случая между Джони Деп и Амбър Хърд. Всеки ден излизат нови факти и твърдения – кое от кое по-противоречиви и скандални.

Преди дни до медиите беше изпратено отворено писмо, в което 31 човека от екипа на сериала „Откраднат живот“ твърдят, че не са ставали свидетели Юлиан Вергов да е нанасял побой над Диана Димитрова. Малко след това актрисата написа, че не е съгласна с тяхното изказване. В своя Facebook профил тя нарече писмото им „поредната фалшива информация, целяща да ме дискредитира.“

В поста си актрисата приложи снимачната програма – тя се изпраща до всички, които трябва да присъстват на снимачния ден. А така показа нагледно, че 20 от въпросните 31 човека, подписали изявлението, не са били на терен в деня на инцидента.

Сега Диана Димитрова публикува друга информация, в която разкрива, че във въпросното писмо фигурират имената на хора, част от екипа на сериала „Откраднат живот“, но без тяхното съгласие. По думите ѝ, освен злоупотребата с имената им, те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и за съставянето му изобщо.

„Жената, която лъжесвидетелства, след като се представи за единствения пряк свидетел в гардеробната на 14.11.2017 г, е провела редица телефонни обаждания и по недопустим начин е агитирала колегите ми да участват в този фарс. На този етап четирима свидетели от екипа на „Откраднат живот“ застават с имената си и опровергават написаното в писмото. Двама от тях потвърждават, че са видели нараняванията ми след побоя в снимачния ден. Става въпрос за следните хора“, пише Диана Димитрова.

Една от тях е Грета Манчева – главен художник гримьор, която ѝ оказва първа помощ, третирайки лицето ѝ със замразяващ спрей. Според актрисата гримьорката потвърждава думите си от показанията дадени пред “Криминална полиция“ СДВР. „В преписката от прокуратурата нейните показания се свеждат само до едно изречение.“

Вторият е гардеробиерът Владимир Ковачев. Диана Димитрова твърди, че той потвърждава, че името му е използвано в отвореното писмо без неговото изрично съгласие. Третият е Михаил Чехларов – реквизитор. Актрисата цитира неговия официален коментар от Instagram профила си.

„Казвам се Михаил Чехларов и бях реквизитор на сериала „Откраднат живот“, малко след тези събития. Няма да коментирам какво се е случило, защото не съм присъствал, само ще кажа, че историята ми е разказвана с подробности още 2018 г. от някой от хората, които са оставили имената си под оправданието на “Дрийм Тийм“. Как ще завърши историята, не зная, но са ми любопитни мотивите на колегите и внезапната им амнезия, които са позволили да ги включат в това писмо. До тук сме трима, които имаха доблестта да не „забравят“ удобно. Надявам се и други да размислят“, са точните думи на Михаил Чехларов.

Четвъртият човек, който цитира Диана Димитрова, е Стефан Геков, който е втори асистент камера. Актрисата не пропуска да приложи цитат и от неговия официален коментар във Facebook профила ѝ.

„Съгласен съм с написаното от Михаил Чехларов. Казвам се Стефан Геков, камера асистент в „Откраднат живот“. В този ден АЗ бях на работа и ВИДЯХ последствията след побоя. НЕ съм станал свидетел на самото деяние! “Колеги“ ми позвъниха да добавят и моето име в ОНЗИ списък. Доводите им бяха да се запази НЕУТРАЛИТЕТ по случая. А в публикуваното писмо се ТВЪРДИ, че това НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. СЛУЧИ СЕ! Диана Димитрова в следващите дни идваше на снимки с огромни очила за да прикрият синините под очите й. Аз ИМАМ топки за разлика от “колегите“ ми! Сигурен съм, че част от тях бяха подведени и ще променят мнението си и ще се появят с друго писмо. А за тези които услужливо “не помнят“, има кой да ги накаже. Един вижда всичко!“

Актрисата завършва с думите, че това, че побоят е с изтекла давност, не значи, че насилникът невинен. Тя е категорична в решението си да си търси правата, да подведе под отговорност замесените и е сигурна, че ще обжалва отказа на прокуратурата да бъде образувано производство.

„Аз съм жена, претърпяла и преодоляла брутално насилие. Избирам обаче да не мълча. Най-вече заради онези жени, които се страхуват да говорят за насилието и в момента прикриват синините си с фон дьо тен.“