Ицо Хазарта помощи

Рапър номер 1 на България Ицо Хазарта скочи на решението на Министерски съвет да раздаде по 4350 лева на калпак помощи за справяне с последствията от пандемията на над 1000 музиканти.

„Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда български музиканти е абсолютно несправедлива и лоша. Компенсации (а не „помощи‘) за 2020 г. трябва да бъдат отпускани според доходите, които музикантът е декларирал и според данъците и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години“, настоя Христо Петров.

И напомни, че няма нищо справедливо в приравняването, като нарече хитреци онези свои колеги, укриващи 90 на сто от доходите си, за разлика от онези, внасящи десетки хиляди левове в държавната хазна всяка година.

„Вярвам, че правителството има интерес да стимулира всеки човек да плаща данъци върху реалните си доходи и смятам, че сега е идеалният момент да го покаже. Относно задължителната квота за излъчване на българска музика в медиите – това винаги е бил спасителният пояс на всички некадърници. Подобна квота би имало логика да се приложи единствено в държавното радио и в БНТ. Изключително нечестно е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не искат. Като не умееш да направиш хубава песен – дай да направим закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и телевизии“, коментира още Хазарта във фейсбук.

Вижте още:
Раздават по 5 минимални работни заплати за музикантитеПравителството ще подпомогне с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки …Mar 6 2021skafeto.com

loading...