Аладин

Аладин на режисьора Гай Ричи излезе преди дни, а феновете на Дисни по света го чакаха със… загриженост. Между кастинга на Уил Смит като дух, евтините ефекти на зеления екран и странния избор за филм (при това римейк) на Ричи след крал Артур: Легендата на меча, Аладин има трудна битка, която да спечели, но накрая вероятно ще завърши с равенство.

Историята все още е същата. Злият магьосник Джафар се нуждае от Аладин, обикновен уличен престъпник със златно сърце, за да вземе вълшебна лампа от пещера, за да може той да поеме града Аграба. Аладин се съгласява с плана, като се надява да спечели богатството и славата, които смята, че му трябват, за да впечатли принцеса Жасмин. Вместо това той среща един мъдър джин или духа на лампата, който му помага да се превърне в богат кандидат за сърцето на Жасмин. Има дворцови интриги, магически килим и песни.

Основните сюжетни линии са дворцовите интриги, разясняване на това за какво точно се бори Джафар. В този случай той е амбициозен бивш крадец, който иска да бъде султан, за да може да превърне Аграба от мирно търговско царство в агресивна военна сила. Вместо да се гневи, че е принудена да се ожени, защото това звучи мрачно, принцеса Жасмин е луда, защото не се интересува от това да се ожени. Тя е политически настроен реформатор, който иска да се издигне до позицията на султан и очевидно е най-квалифицираният човек в султанския двор, който да го направи, но не може поради сексистките традиции на страната.

Аладин е доста средностатистически филм, който съществува по-скоро като почит към оригинала, отколкото като филм сам за себе си. Тъй като повечето хора просто искат да чуят песните и да видят нови варианти на любимите си сцени, вероятно ще го постигнат. Поне Аладин не е толкова лош римейк като Дъмбо.

„Спайдърмен: Далечe от дома“ е най-очакваният блокбъстър за лятотоИзглежда, че ни очаква още едно лятно изпълнено с герои в новия блокбъстър филм на Marvel. Това пока…Jun 2 2019skafeto.com

 


loading...