Калин Терзийски Диана Димитрова

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Един от най-популярните БГ писатели – Калин Терзийски, призна, че преди 10 години актрисата Диана Димитрова нарисувала неговия портрет… с кръв. Той с изумление установил, че ръждиво-кафяво-червената боя върху листа с неговия образ, който тя му връчила в плик, е всъщност кръв!

Терзийски е посветил цял роман на романа си с красивата актриса, пише България Днес. В „Любовта на 45-годишния мъж“, чието действие се развива през 2012-а, той описва страстта си към съвсем младата тогава студентка от НАТФИЗ, нашумяла наскоро не само с ролите си, но и с разтърсващото си признание, че е била бита от свой колега. Според непотвърдени публикации в медиите това е бил Юлиан Вергов.

По думите на автора двамата се запознават на премиерата на негова пиеса, но преди това начинаещата актриса му изпраща покана за приятелство във фейсбук, с която поласкава мъжкото му и творческо его.

„Бях влюбен като куче в нея“, сподели за вестника известният белетрист. Той обаче уточни, че „Диана има брутален характер“, което ни най-малко не оправдава насилието над нея. „Тя е подложена и на психически тормоз след изповедта си“, смята Калин Терзийски. В „Любовта на 45-годишния мъж“ писателят описва и как преподавател на актрисата в НАТФИЗ на достопочтена възраст се разтрепервал само като я зърне в коридора.

„В хотел в Габрово стигнахме до кулминацията на нашите отношения. Въпреки че бях много влюбен, постъпих по мъжки рационално, ангажирах стая и уредих всичко останало. Но любовта ни не продължи дълго. До финала се срещахме по заведения, с размяна на прегръдки и целувки, беше мъчително“, спомня си Терзийски. Въпреки това той е запазил топлите си чувства към фаталната актриса, която нейната колежка Елен Колева явно не е успяла да замести в сърцето му.

В романа „Любовта на 45-годишния мъж“ писателят нарича Димитрова „аланска принцеса“ с лице „с едри, открити и силни черти“.

„В тях имаше нещо азиатско. Но много далечно. Може би високите, доста високите скули. Късият и малък нос. Лице на принцеса от степите, но отличаваща се от своя народ, от своите монголоиди. Приличаше на викингска принцеса, на която по случайност баща е Чингис хан, с извити като две скитски саби вежди“, любува се на своята млада муза популярният белетрист.

Той разкри още, че по време на кратката им връзка Диана Димитрова вероятно е имала близки приятелства и с други мъже.

„Може би един от тях е бил актьорът Велизар Бинев. За разлика от мен, той е колекционер на женска красота и последователен Дон Жуан“, допуска Терзийски.

Междувременно неговата героиня си е наела адвокат, както и Юлиан Вергов, защото след разказа на Димитрова за побоя по голяма БГ телевизия прокуратурата се самосезира и образува досъдебно производство.


loading...