Камелия криско

Ветеранката в поп-фолка Камелия е бясна на рапъра Криско, който от известно време се мъчи да пробие в лекия жанр с чужди парчета. „Едно време нещата бяха по-истински и всеки уважаваше творчеството на другия.

Сега някоя нова певица с две песни, взима моите големи хитове, на Деси Слава, на Преслава записва ги в студио и тръгва по участия. Но не ги пее на живо. Тотално изкривяване“, коментира Камелия порочната практика да се записват чужди песни и да се пеят върху плейбек по участия.

„През годините се опитвах да говоря и все бях крива на някого. Аз не обиждам конкретно някои човек, защото това е една порочна система, която става норма. Както Криско пуска „Луда по тебе“ с моя глас и отгоре подскача и е вече попфолк певец.

Моето уважение към Криско и цялото му творчество, даже съм му фен на песните, които правеше преди. Но да ми пусне „Луда по тебе“, да си сложи един хонорар от четирицифрена сума, да подскача нагоре-надолу и да е попфолк изпълнител ми дойде малко в повече. Има ли някаква граница на уважение към колегите“, изля болката си Камелия в предаването на Алпер Чочев в ютюб.

Камелия бясна на Криско: Подскача на плейбек и нагло ме окраде

„Щом иска „Луда по тебе“ нека я пее. Аз не му преча, но нека я пее на живо. Никой колега няма против да му се пеят големите хитове. Но да го запишеш и да го пуснеш на запис в заведението лъжеш себе си, публиката и не уважаваш мен като изпълнител“, добавя тя.

За себе си Камелия казва така: „Започнах да пея само на живо след като направих възпаление на гласни връзки. Когато пееш върху плейбек не можеш да се контролираш – викаш, крещиш и не знаеш какво точно правиш, защото чуваш записа. Тогава се научих да дишам диафрагмено“.


loading...