Камен Алипиев болница

Спортният журналист Камен Алипиев е претърпял спешна операция за отстраняване на херния дни след като ръководството на БНТ съобщи, че гласи уволнението му заради липса на диплома за висше образование. За състоянието на Кедъра се погрижили специалистите от Университетска болница „Лозенец“, където той постъпил с оплаквания. Интервенцията преминала гладко, Камен даже имал сили да сърфира в интернет от болничното легло и вече бил изписан и напълно здрав.
Камен Алипиев в болница след уволнението (СНИМКА)

Докато се възстановявал от оперативната намеса, обаче разбрал, че идеята за отстраняването му от спортния отдел на БНТ вече е реализирана на практика. Трудовият му договор като изпълнителен продуцент в обществената медия е бил прекратен от медията заради несъвместимост с новите стандарти на обществената телевизия с аргумента, че няма изискваната диплома за висше образование. По същото време обаче Камен бил в болничен и разбрал новината, че официално е безработен с известие по пощата.

„Аз съм наивен и никога не съм участвал в такива игрички, а просто видях в пощата си листче за препоръчано писмо, отидох в нашия пощенски клон и си подписах документа, докато ми извадят писмото и разбера, че е от телевизията, вече беше доста късно да реагирам по какъвто и да било друг начин. Няколко дни по-късно бележката е върната в управление на „Човешки ресурси“ в телевизията. Те ми се обадиха и казаха: „С това приключват нашите взаимоотношения, ще ти платим една заплата обезщетение“. Аз им казах: „Хора, аз съм в болнични“. „Ами нищо, добре“. В края на месеца ми преведоха това обезщетение заедно с дните отпуск, които имах“, обяснява Кедъра. Междувременно Алипиев е предприел мерки и е записал магистратура в Националната спортна академия.

„Аз се амбицирах и съм записал магистратура в НСА. Не завърших в края на 1994-та – една от най-хубавите години в живота ми не само заради Американското лято, а защото тогава се роди дъщеря ми. Притежавам само удостоверение, защото дипломите се издават по-бавно. Може би трябваше някой да ме амбицира. Ето, те ме амбицираха“, коментира още той. Засега Алипиев все още не е обмислял дали ще съди БНТ, но заявява, че се колебае. В профила си във „Фейсбук“ пък е обявил, че вече работи като журналист на свободна практика.Правната идилия на протестърите: Ако си наше момче, демократче, диплома не ти трябваПродължават полемиките около освобождаването на Камен Алипиев от БНТ. Публикуваме мнението на Петър …Sep 4 2019skafeto.com

loading...