https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

С Милен Цветков сваляхме мацки по морето, изненадващо разкри в студиото на предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви Камен Воденичаров. Той се върна назад в младежките си години и си спомни как заедно със своя съученик, който загина нелепо на пътя навръх Великден, са палували по морето.

Кацко и Цуцко, както двамата популярни мъже се обръщали шеговито един към друг, са родени в една и съща година – 1966 г. и са съученици от първи клас в столичното 7-мо училище, което навремето се наричаше „Георги Димитров“, а сега е „Свети Седмочисленици“. Двамата имат и обща снимка от абитуриентския им бал през 1984 г. – Камен е с бяло сако и бяла папионка, а Милен – с черно сако и черна вратовръзка.

Вече навършили 18 години двамата младежи решават да заминат заедно на море без родителите си. Майката на Воденичаров обаче се притеснява да ги пусне сами до морето и затова с колата си кара до Бургас, а оттам момчетата се добират до Созопол, където по думите на Камен изкарват едно незабравимо лято.

Пътят на Камен Воденичаров и на Милен Цветков многократно се преплита през годините и двамата неведнъж са работили заедно.

В началото на телевизионната си кариера Милен е бил репортер на младежкото предаване „Ку-ку“, в което го вика приятелят му и съученик от 7-мо училище. „Първо снима репортаж за самия него – беше пример за студент, който се издържа сам. Но после го викнахме да работи в „Ку-Ку“, спомня си Воденичаров.

Часове след трагичната смърт на популярния журналист Камен Воденичаров написа емоционален пост във Фейсбук: „Преди две седмици се смяхме на кампанията за стари снимки и фотоса, който изскочи от моя архив. Обещахме си само да мине тоя ужас с вируса и ще се видим… Няма да можем… Поне не тук и не сега… Сбогом, Милене. Сбогом Цуцко… Бате Кацко.“

Камен Воденичаров разказа днес, че седмица преди трагичната случка изпратил на Милен една стара негова снимка и това всъщност бил последният път, когато двамата се чули.

В началото на 90-те пък Камен Во и Милен Цветков работили заедно и в пловдивското заведение „Фламинго“, където си давали срещи гейове. През далечната 1992 г., преди в София да отвори врати легендарният микс клуб „Спартакус“ на Дим Дуков, устатият журналист бил назначен за управител на „Фламинго“. Несъществуващият отдавна бар се помещавал до Новотел „Пловдив“ и бил собственост на приятел и съученик на Камен Воденичаров. Говори се, че самият Камен Во също инвестирал малка сума в нощното заведение, което било представяно като микс клуб.

„По това време Милен Цветков беше управител на заведението, което беше най-модерното в България. Барманите работиха голи до кръста“, разказват в града под тепетата. Милен работил само няколко месеца като управител, колкото да разработи клуба. След като се прибрал в София, барът загубил от блясъка си и година и половина по-късно заведението спуснало кепенци.

Слуховете за сексуалната ориентация на Милен Цветков никога не са спирали, а самият той с чувство за хумор споделяше, че се забавлява на всички слухове по негов адрес.