Нов скандал с Бил Клинтън

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който бе замесен в грандиозен скандал заради сексуалната си афера със своята стажантка в Белия дом Моника Люински се оказа, че има още прегрешения спрямо Хилъри. Разкритата новина за потенциалната връзка на Клинтън със сводничката на Джефри Епстайн разтърси света. 

Тази информация се посочва в нова книга за живота на милионера-педофил, пише „Сън“.  Оказва се, че Бил по времето на своето президентство е имал афера и с Гислейн Максуел – британката, за която се оказа, че е осигурявала малки момичета за Джефри Епстайн. По-интересното за нас е това, че тя е дъщеря на позабравения от младите поколения българи, но легендарен Робърт Максуел, известен и като „царят на България“.

Британският магнат Робърт Максуел поддържаше тесни връзки с Българската комунистическа партия, преименувана след 1989 г. в Българска социалистическа партия.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка
Робърт Максуел с Тодор Живков

Контактите с Максуел се осъществяваха основно от бившия български премиер Андрей Луканов, който бе застрелян през октомври 1996 г. и Христо Христов, един от най- високопоставените финансисти на комунистическия режим, бивш търговски министър преди 1989 г., понастоящем бизнесмен и член на генералското движение в БСП.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка
…и с Андрей Луканов

Загиналият при странни обстоятелства британски бизнесемен беше собственик на корпорацията „Максуел комюникейшън“, която обединява десетки вестници, издателства и телевизионни компании в Англия и САЩ. Той контролираше издателства и медии в Унгария, бившата ГДР, Турция, Израел, СССР, Аржентина и др.

Прозвището му „Царят на България“ идва от фланелка със същия надпис, която Максуел с гордост обличал.

Като министър-председател през 1990 г. Андрей Луканов дава правото на Робърт Максуел срещу определена комисионна да поеме управлението на българския външен дълг, като се смята, че контактът с британския бизнесмен е осъществен от Христо Христов в Лондон. Максуел издаде луксозни томове с трудове на Тодор Живков и на други първи партийни и държавни ръководители от бившия соцлагер – дейност, за която се предполага, че е използвана за прехвърляне на капитали на комунистическите тайни служби на Запад.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка
Гислейн, в черна рокля, с баща си, британски медиен магнат и международен аферист Робърт Максуел, който почина при странни обстоятелства през 1991 година.

Според книгата Клинтън редовно е посещавал Максуел, която е близка приятелка и на принц Андрю, в нейния апартамент в Манхатън.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка
Епстайн и Гислейн Максуел

След разразяващия се скандал Клинтън отхвърли обвиненията за връзка с Максуел. Но източник, цитиран в книгата „Удобна смърт: мистериозната кончина на Джефри Епстайн”, твърди, че двамата са имали връзка.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка

В книгата се твърди, че двамата дори са пътували извън щатите с личния самолет „Боинг 727” на Епстайн, който бил наричан „Лолита експрес”.

През юли 2010, Максуел, която сега е на 58 г., беше сред малкото гости на сватбата на Челси Клинтън, дъщерята на Бил.

Бившият президент призна, че е пътувал със самолета на Епстайн, но тогава нямал никаква представа за ужасните престъпления, извършвани от милионера.

Джефри Епстайн започва кариерата си като учител, но впоследствие се пренасочва към банкирането и финансовия сектор. Той се установява в широк елитен кръг от влиятелни и известни личности и привлича множество жени, сред които и малолетни момичета, които са насилвани сексуално от него и негови познати.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка
Максуел, Наоми Кембъл, Тръмп и Мелания

През 2005 г. полицията в Палм Бийч, Флорида започва да го разследва, след като родители се оплакват, че той е злоупотребил сексуално с 14-годишната им дъщеря. Епстайн пледира виновен и е осъден през 2008 г. за склоняване към проституция на непълнолетно лице. Излежава в затвора 13 месеца, но получава множество отпуски, за да продължи работата си. Епстайн е осъден само за това свое престъпление като част от правно споразумение, въпреки че федералните служби установяват общо 36 момичета, някои по-млади от 14 години, които Епстайн е насилвал сексуално.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка
…с медийния магнат Рупърт Мърдок

Епстайн е арестуван отново на 6 юли 2019 г. с обвинения за секс трафик на непълнолетни лица във Флорида и Ню Йорк. Умира в килията си на 10 август 2019 г. Медицинските лица определят смъртта му като самоубийство, въпреки че адвокатите му отричат това.

Нов скандал с Бил Клинтън, като има и българска връзка
Епстайн със сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп през 1997 г.

През живота си е много близък приятел или поддържа близки взаимоотношения с огромен брой влиятелни фигури в САЩ и по света, сред които Бил Клинтън, Доналд Тръмп, Хилъри Клинтън, Андрю Йорк, Уди Алън, Харви Уайнстийн, Рупърт Мърдок, Майкъл Блумбърг, Майкъл Джексън, Ричард Брансън, Алек Болдуин и много други. Епстайн става основна фигура в множество теории на конспирацията, които твърдят, че той не се е самоубил, а е бил ликвидиран от влиятелни личности, за да не излизат наяве връзките им с него.
Принц Андрю не оказва съдействие по случая с елитните оргии на ЕпстайнБританският принц Андрю не е оказал сътрудничество“на ФБР при разследването на покойния сексуален пр…Jan 28 2020skafeto.com

loading...