Жокера

За последните 10 години филмите по комикси набраха толкова голяма скорост и увлякоха толкова много хора, че в момента няма кой да им се опре на екран. Може и на някой да не им се вярва, но „Отмъстителите: Краят“ вече е най-доходоносният филм в историята на киното. А това си е чистото доказателство за магията, която Marvel сътворяват, пише lifestyle.bg.

Колегите на Marvel и най-вече съперници от „DC“ също имат много яки супергерои, но стигнат ли нещата до филми, все нещо се обърква. „Жокера“, който е техен и на хартия, и на екран, със сигурност е един от най-ярките и запомнящите се злодеи въобще.

През годините сме виждали няколко актьора да се превъплъщават в неговия образ. Най-запомнящият се определено е този на Хийт Леджър.

Пак рекорд за филм на Marvel – „Спайдърмен: Далече от дома“В началото на месеца, на 5 юли ако сме по-конкретни, по големите екрани започна да се върти „Спайдър…Jul 28 2019skafeto.com

Сега с героя са се захванали Тод Филипс – като режисьор (трите филма за „Последният ергенски запой“), и Хоакин Финикс – като актьор. И противно на очевидната (и доста доходоносна) тенденция, двамата казаха, че ще направят филм, който е далече от комиксовия характер на обичайните заподозрени в графата блокбъстъри. И го направиха.

Колко брутален ще е "Жокера"?

Единствените комиксови елементи във филма са Готъм, където се развива и самото действие, Томас Уейн и синът му Брус Уейн, който по-късно се превръща в защитника на слабите и неоправданите, познат като Батман.

Името на Жокера в този филм е Артър Флек – мъж на средна възраст, сам, неразбран и нещастен. Артър работи почасово като клоун на различни мероприятия, за да издържа себе си и майка си, с която живее и за която полага грижи.

Животът и хората обаче са сурови към него, а последните не проявяват абсолютно никаква емпатия. Подиграват му се, осмиват го, а някои дори прилагат физическо насилие върху него.

Колко брутален ще е "Жокера"?

„Мислех, че животът ми е трагедия, но сега разбирам, че е комедия“, това казва той във филма, и тази реплика ще се връща в съзнанието ни всеки път, когато се сещаме за Жокера.

Колко брутален ще е "Жокера"?

Въпреки всичко Артър мечтае да стане stand-up комик, защото майка му винаги е повтаряла, че му е предопределено да разсмива хората. Но не му се получава особено, защото, за да разсмее някого, все пак и той самият трябва бъде весел…

The Eternals на Marvel е един от най-очакваните филми. Ето какво знаем до моментаИзмина седмица откакто на Comic-Con в Сан Диего президентът на Marvel Studios – Кевин Файги, разкри …Jul 28 2019skafeto.com

Колко брутален ще е "Жокера"?

Но Артър далеч не е весел, нищо че майка му точно така го нарича – Весел. Той страда от психично заболяване и всеки негов ден минава в чудене има ли смисъл да продължава.

Въпросите, чиито отговори ще търси във филма зрителя, са два: ще открие ли смисъла Артър (и ако да – как) и защо започват да го наричат Жокера. И, да, със сигурност ще ги получи.

Накрая ще кажем, че в „Жокера“ Хоакин Финикс изгражда един истински мрачен и невероятно многопластов образ, какъвто скоро не бяхме виждали по кината.

Премиерата на филма е на 4 октомври
Анджелина Джоли като бог в нов филм на MarvelПрезидентът на „Марвел“ Кевин Файги представи следващите проекти на студиата на изложението „Комик-к…Jul 22 2019skafeto.com

loading...