Коул Спраус

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Името на Коул Спраус като че ли все още не е чак толкова популярно у нас, но това далеч не означава, че той не е звезда. Дори напротив, в момента актьорът е на върха на своята кариера, изпълнявайки образа на Джъкхед Джоунс в тийн сериала на Netflix – „Ривърдейл“, чийто шест сезона се превърнаха в истински хит, пише Дир.бг.

Само че ако човек се вгледа достатъчно дълго в образа му, то няма как не си спомни, че всъщност вече го е виждал, макар и отдавна, съзирайки в него онова симпатично момче, изиграло навремето сина на Рос Гелър от сериала „Приятели“, който и досега, 18 години след финалния си епизод, продължава да държи интереса и вниманието на зрителите по цял свят. Да, макар днес Коул да отбелязва своя трийсети рожден ден, той продължава да носи някои от чертите на малкия Бен, който очарова почитателите на ситкома.

Нещо повече, той е същото дете от филма с Адам Сандлър „Баща мечта“, както и един от двамата близнаци в „Лудориите на Зак и Коуди“. И макар че Спраус постави актьорската си кариера на пауза в продължение на дълъг период от време, той се завърна с пълна сила под светлините на прожекторите.

Въпреки че е израснал в Съединените щати, той и неговия брат близнак Дилън, който е с 15 мин. по-голям от него, са родени на 4 август 1992 г. в Арецо, Италия. По онова време родителите им Матю и Мелани, които са американци, се намират в Тоскана, където преподават английски език. Четири месеца след появата на момчетата, те се местят в Лонг Бийч, Калифорния.

Още на 8 месеца двамата с брат му започват да се снимат в различни продукции по предложение на тяхната баба, която е бивша актриса и преподавател по актьорско майсторство. Семейството има нужда от пари, затова Мелани не се колебае много, преди да ги заведе на първия им кастинг.

„Тази професия никога не е била мой избор, защото майка ми взе решението вместо мен. Може да се каже, че това не е истинската ми страст. Честно казано, ако тя не ме беше тласнала към снимачната площадка, вероятно никога нямаше сам да се насоча към нея“, казва в свое интервю той.

Въпреки това обаче той не съжалява, че детството му е преминало пред камера, защото от малък се е научил на отговорност и дисциплина.

Интересен факт е, че по време на участието си в „Приятели“ е влюбен в Дженифър Анистън, което сериозно усложнява работата му.

„Макар и да бях малък, сериозно си падах по Дженифър. Но все пак в онзи момент целият свят бе запленен от нея. Спомням си, че се чувствах нервен около нея, вследствие на което си забравях репликите. В една от сцените тя трябваше да седне до мен на дивана и когато го направи аз толкова се притесних, че просто не можех да си отворя устата“, спомня си той през смях.

След като през 2011 г. окончателно приключва с проекта на Disney Chanel – „Лудориите на Зак и Коуди“, той отказва всички ангажименти и напуска медийното пространство, за да може да се отдаде на спокойно следване в Нюйоркския университет, където изучава „Археология“. Дипломира се успешно през 2015 г., като в деня на церемонията по завършването двамата с брат му, който също е студент в учебното заведение, решават да погодят номер на всички, разменяйки местата си при получаването на дипломите. Никой така и не разбира какво са направили, докато по-късно същата година те не споделят пред сп. „Teen Vogue“ за шегата си.

Любопитно е, че докато все още учи в университета, през 2013 г. специалността му го довежда в България за археологически разкопки. В официалните му профили в Инстаграм и Туитър стоят изображения от страната ни, които той е заснел.
Всъщност, за него фотографията започва като хоби, но талантът му не остава незабелязан от големите марки и той е работил съвместно с „Adidas“ и сп. „Elle“.

„Бях изпаднал в депресия и именно тя ме накара да хвана фотоапарата за първи път. Трябваше ми ходи, това е истината“, споделя той в своя публикация в социалната мрежа.

Освен всичко той поддържа и втора страница в Инстаграм – camera_duels, в която качва кадри на фенове, опитващи се да го заснемат „тайно“, без неговото позволение.

„Никога не отказвам да се снимам с почитатели, затова се дразня, че хората не идват при мен да ме помолят директно за селфи, а вместо това се опитват да ме „щракнат“ незабелязано. Така се роди идеята за акаунта. Това е начин да се справя със ситуацията и да я обърна в моя полза“, споделя той пред сп. „Elle“ през 2017 г.

След като си взима почивка от Холивуд в полза на образованието си, Коул Спраус не е сигурен, че иска да се върне към актьорската професия и за малко да откаже участието си в „Ривърдейл“. В крайна сметка обаче решава да се яви на прослушване, на което му казват, че искат да изпълни ролята на Арчи Андрюс. Той обаче успява да убеди екипа, че е по-подходящ за тази на Джъгхед Джоунс, защото усеща връзка с персонажа и превъплъщението му в него би било далеч по-добро.

Ако днес бъде запитан дали съжалява, че е поел ангажимента за тийн сериала отговорът най-вероятно би бил отрицателен, а причината е съвсем проста – „Ривърдейл“ го среща с любовта. В момента той е обвързан романтично с колежката си Лили Рейнхарт, с която играят влюбена двойка и на малкия екран.

Още от Лайфстайл