Кралица отбеляза Платинения си юбилей със засаждане на дърво. Елизабет чества 70 години на трона – най-дълго управлявалия монарх в света.

Кралица Елизабет, която е на 95 г., без да се притеснява, че ще се изцапа, хвана лопатата и заедно със сина си принц Чарлз, засадиха дърво в замъка Балморал.

Това е първото публично появяване на кралицата, след 23 юли, когато официално започна нейната лятна почивка в Балморал.

По повод рекордното по продължителност управление на кралицата ще бъде учреден медал „Платинен юбилей“, който ще бъде връчван на държавни служители, представители на въоръжените сили и други.

Традицията е от времето на управлението на кралица Виктория (1819-1901), когато е учреден медал в чест на петдесетата годишнина от управлението й.

„Платиненият юбилей на Нейно Величество ще се превърне в наистина исторически момент“, заяви министърът на културата Оливър Даудън. Четиридневен юбилеен уикенд ще съчетае „британското церемониално великолепие с изкуството и технологиите, ще обедини цялата нация и британската общност в знак на уважение към управлението на Нейно Величество“, изтъкна той.

Вижте още:
Подиграха се с Хари и Меган на церемонията на наградите “Еми”На наградите “Еми” се подиграха с Хари и Меган. Водещият Седрик спомена злополучното им интервю с Оп…Sep 21 2021skafeto.com

Тв водеща за принц Хари: Смърдеше на алкохол и цигари!Британската телевизионна водеща Кейти Курик разказа за своя среща с принц Хари. По време на интервют…Sep 30 2021skafeto.com


loading...