Принцеса Даяна и Доди Ал-Файед Мартин Башир кралски правила
Снимка: Robert Sullivan/flickr.com

За краткия период, в който принцеса Даяна е част от британското кралско семейство, тя успява да се противопостави на някои от установените кралски правила. Избира да запознае децата си с некралския начин на живот и да подходи модерно към майчинството. Тя е и първият член на кралското семейство, който открито говори за разпадащия ѝ се брак и за психичното си здраве, пише каналът „Royal News“ във vbox. Ето и за кои неща Даяна се противопоставя на кралските правила и решава да послуша сърцето си:

Открито говори за психичното си здраве
Психичното здраве и депресията са актуални теми за съвременния човек, но в миналото не са били обект на дискусии. Принцеса Даяна открито говори за собствения си опит със следродилната депресия и самонараняването. „Чувствах се като първия човек в кралското семейство, който открито плаче и никой не знае какво да прави“.

Променя представите за ХИВ и СПИН

На 19 април 1987 г. принцеса Даяна разбива митовете около ХИВ и СПИН, като се ръкува с умиращ пациент, без да носи ръкавици. Хуманитарният жест променя начина, по който хората гледат на болестта и оспорва съществуващите погрешни схващания около СПИН.

Разказва за трудния си брак

За разлика от други членове на кралското семейство, Даяна избира да говори открито за своя умиращ брак. В интервю тя признава, че вече е била наясно с аферата на съпруга си. „В този брак бяхме трима, така че беше малко пренаселено.“

Запознава децата си с некралския начин на живот

Принцеса Даяна избира да запознае децата си с некралски начин на живот, като ги изпраща на училище и ги води в заведения за бързо хранене, което показва модерния ѝ подход към майчинството.

Пише сама сватбения си обет

През 1981 г. принцеса Даяна казва собствен сватбен обет, отказвайки да каже думата „подчинете се“, което я прави първата кралска особа, която прави това. Тази традиция по-късно е продължена и от нейните синове.

Сама избира годежния си пръстен

Въпреки че не е много обичайно кралските особи сами да си избират годежните пръстени, принцеса Даяна се противопоставя на традицията и избира сама своя годежен пръстен, въпреки че кралското семейство не одобрява. В момента пръстенът е при Кейт Мидълтън, след като принц Уилям ѝ предложи брак с него.

Сама избира какво да облече

Принцеса Даяна е призната със своите модни умения. Тя осъвременява кралската мода, избирайки няколко смели тоалета. Даяна прави истинска модна революция в кралския гардероб.

Вижте още:
Приказка с нещастен край: Принцеса Даяна и Доди Ал-ФайедВсички приказки за принцеси завършват с “И заживели мирно и честито до дълбоки старини”. Тиквата е с…Jul 4 2021skafeto.com

Без да иска Меган показа първа снимка на дъщеря си Лилибет Даяна (ВИДЕО)Навръх рождения си ден Меган Маркъл неволно показа първа снимка на дъщеря си Лилибет Даяна – това пр…Aug 5 2021skafeto.com

Племенницата на принцеса Даяна се омъжи за дърт милиардерЛейди Кити Спенсър, племенница на покойната принцеса Даяна, се венча за милионера, моден магнат Майк…Jul 27 2021skafeto.com


loading...