Снимка: Allan Warren, wiki commons

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Американският таблоид „Глоуб Мегъзин“ хвърли мръсна бомба, като обвини британския крал Чарлз III, че е хомосексуалист. Списанието, известно със снимките си на детски аутопсии и версията, че Джордж Буш е хероинов наркоман, вбеси почитателите на монархията на Острова.

Според изданието новоизпеченият монарх е имал нетрадиционна ориентация още от младите си години, във връзка с което британските разузнавателни служби са събирали досиета за скандалните му набези, продължаващи вече 60 години.

Таблоидът пише, че Негово величество имал забежки с „приятели от училище, прислужници и благородници“. Според жълтото издание „Глоуб мегъзин“ това е доказателство за думите на слуховете, че Чарлз избягвал интимни отношения с бившата си съпруга принцеса Даяна, като се оправдавал, че е гей.

Жълтото издание твърди също така, че „мръсната“ тайна на Чарлз е на път да излезе наяве, тъй като антироялисти искат от него да абдикира в полза на сина си принц Уилям. Според таблоида това може да се случи по време на официалната коронация, насрочена за 6 май 2023 г.

Слуховете за сексуалната ориентация на Чарлз не са нови. От десетилетия личният му живот е подлаган на спекулации, като се твърди, че той е бил хващан с други мъже поне два пъти през годините.

През 90-те години бившият камериер на двореца Джордж Смит скандализира Острова с твърдението, че е видял тогавашния престолонаследник в „неприлична сексуална поза“ с кралски прислужник.