Актрисата Ирен Кривошиева загуби майка си преди почти месец. Адвокат Лиляна Кривошиева напусна земния си път на 93-годишна възраст, а двете й дъщери са неутешими. Сега обаче идва ред на подялбата на сериозното наследство на известната юристка, което като нищо може да доведе до бурни скандали, пише столичният седмичник „Уикенд“.

Ирен се е обадила на сина си Владимир Данаилов, който съвсем скоро ще се прибере от САЩ, за да й помогне да уреди нещата по наследството и делбата със сестра й да бъде полезна и за двете страни.

„Лекарите от ИСУЛ 3 пъти връщаха мама към живота. Въпреки усилията им обаче, тя почина на 28 март. Наложи се да изчакаме сестра ми да се прибере от Америка, затова погребението беше 6 дни по-късно. Тези дни ще дойде и Влади за 40-дневния помен на баба си, който ще е на 6 май. Искам момчето ми да бъде до мен, докато решаваме как да разделим наследствените имоти”, сподели пред „Уикенд“ актрисата.

Тя допълни, че със сестра й ще трябва да се споразумеят за апартамент в идеалния център на София, 2 магазина, земи и гори.

Ирен Кривошиева получи огромно наследство
Адв. Лиляна Кривошиева беше практически кмет на София веднага след 10 ноември

Малцина знаят, че майката на актрисата Лиляна Кривошиева, е адвокат със солидна практика и дългогодишен служител на важни позиции в Столична голяма община. В първите години на демокрацията е един от членовете на така наречения Временен изпълнителен съвет на София – де факто кмет на града, макар че това днес помнят малцина.


loading...