Кристиан

Макар и едва на 20 години, Кристиан Костов е едно от най-популярните лица в родината ни. Той спечели сърцето на българина още по време на участието си в музикалното предаване „X Factor“, а по-късно заслужи вечната му признателност и любов, след като класира страната ни на 2-ро място в песенния конкурс „Евровизия“ – постижение, което никой преди него не бе „носил у дома“.

Блендата на гласа му е толкова разпознаваема, че за човек е невъзможно да го сбърка, дори и да го слуша със затворени очи. Изпълненията му са пропити с чувство и носят голям емоционален заряд, който завладява публиката.

И след като направи много за България, той отпътува оттук, преследвайки мечтите си и градейки световна кариера, качвайки се на все по-големи сцени.

Така Кристиан се озова в Китай, където стана истинска сензация. Той участва в тамошното предаване „Singer 2019“, снима се за списанието „Elle Men“ и записа дует с азиатската певица – Тифа Чен, който по-късно преиздаде с победителката от Полша в „Детска Евровизия“ 2018 – Роксана Венгел.

Съвсем наскоро Костов пусна най-новия си сингъл „Better“, който се радва на голям интерес сред почитателите му, и ще бъде част от предстоящия му албум „Mood: EP“. Именно песента е поводът за предстоящото ни интервю с момчето, което отдавна не е звезда само у нас, тъй като името му обикаля цялото земно кълбо.

Крис разказа не само за работата си, но и за различните състояния на духа, през които преминава напоследък, през така трудните за всички ни месеци. Ето как той отговори на въпросите на Стелиян Стоименов в интервю за Дир.бг.

– Разкажи ми как се роди идеята за сингъла „Better“, който ще бъде част от предстоящия ти мини албум “ Mood: EP „?
– За първи път чух демото на парчето след Евровизия 2018, защото тогава се запознах с Trey Campbell от Equinox. От първото слушане разбрах, че трябва да го довършим, обаче имахме много задачи и едва след няколко месеца записах демото и аз. От тогава работихме по парчето, но заради пътуването ни до Китай и Виена малко се забавихме, защото имах други ангажименти. Чак лятото на 2019 довършихме песента. Записвах вокалите за „Better“ повече от 20 часа – аз съм страшен перфекционист. В музикално отношение това парче е най-комплексното от всички песни в целия ми албум, в кулминационните моменти има повече от 30 вокални писти едновременно.

– Екипът от автори, с който си работил по създаването на парчето, е от Лос Анджелис и е добре познат в световните музикални среди. Какво бе усещането да си сътрудничиш с тези професионалисти?
– Всъщност, разбирам много добре защо са толкова успешни. Не е само до таланта им. Да, те са много талантливи и правят невероятни неща, но също така е много важно какъв човек си. Трябва да можеш да работиш в екип и да се доверяваш на хората в сесията. В студиото няма място за его. Trey Campbell, Cassandra Ströberg, Isaiah Tejada и Spencer Bastian са невероятно талантливи, но също така са изключително мили и приятни хора.

– В текста пееш „Не искам да бъда такъв, казвам си „Преодолей го“, но оставам в плен на негативизма. Опитвам се да се отърся, тъй като щастливите мисли ми липсват, но съм безсилен“. Тези думи отражение на собствените ти чувства ли са?
– Да. Но за мен те не са съвсем свързани с това, което се случва през последните месеци, а със съвсем други неща. Много ми е трудно да намирам време за нови приятели и за съжаление имам проблеми с доверието. Много често бях използван, но това е само моя грешка.

– Въпреки осезаемата меланхолия обаче, песента не носи заглавието „Става ли някога по-добре“, както гласи припева, а е кръстена просто „По-добре“, което звучи далеч по-оптимистично. Да разбирам ли, че все пак вътре в себе си таиш надеждата, че ни очакват по-добри дни от настоящите?
– Точно така. Заради това пуснахме песента сега. Иначе имахме други дати за нея. Надявам се, че „Better“ наистина ще помогне на хората да се чувстват по-добре.

– Много изпълнители черпят вдъхновение за творчеството си от собствения си опит. В тази връзка – в последните си две песни („Honest“ и „Better“) пееш за любовното разочарование… Да не би наскоро да си се сблъскал с него?
– Имах няколко връзки. И в двете песни съм вкарал емоциите, които наистина съм преживял. Не е тайна, че артистите много често пишат и пеят за неща, които не са им се случвали. Имаме голямо въображение. Но тези песни са много лични за мен.

– Сега влюбен ли си и имаш ли човек до себе си?
– В момента със сигурност знам, че искам да бъда сам. Така ми е по-комфортно.

– За много хора дългият престой у дома е истинско предизвикателство. Ти самият с какво запълваш времето вкъщи?
– Много неща, но в същото време и нищо. Зависи от деня. Понякога си позволявам да бездействам и просто да си почивам. Друг път работя от 7 сутринта. Общувам с последователите ми, работя върху новия си краткосвирещ албум „Mood: EP“ и също така довършвам следващия си албум вече. Гледам сериали, много време прекарвам заедно със семейството си. Нормални неща.

– Преди три години, когато бе едва на 17 г., имаше сериозната отговорност да представиш България на „Евровизия“. Тогава ни класира на рекордното второ място с песента „Beautiful Mess“. Какво беше усещането да знаеш, че един цял народ разчита на теб, особено когато предходната година Поли Генова бе заела 4-то място в същия конкурс?
– Няма да лъжа, беше ми много трудно. Не мога да опиша с думи какво е чувството. Най-важното нещо за мен беше да накарам хората да се гордеят с нас. Исках да победя, да. Но дори и с второто ни място получих толкова любов от нашия народ… Няма никога да го забравя. Благодаря ви, отново!

– Какви мисли преминаваха през съзнанието ти по време на изпълнението ти на финала?
– Бях в абсолютна еуфория и дори не помня всичко в детайли. Единственото нещо, което се въртеше в главата ми, беше следващата ми стъпка, нота, дума.

– Ако те поканят, би ли участвал отново в тази музикална надпревара?
– Разбира се! Като гост-артист (смее се).

– Роден и израснал си в Москва, какво беше детството ти? Ходил ли си скоро до Русия?
– И в момента се намирам в Русия. Останах да живея в България след „Х Factor“ и паралелно завърших училище дистанционно в Москва. След Евровизия, обаче, се върнах в Русия и когато не съм ангажиран с проекти, съм тук с моя екип. Също така често идвам в България като най-много време прекарвам на морето.

– Какво изпита, когато за първи път дойде в България – родината на твоя баща?
– Честно казано не мога да си спомня, защото посещавам България от 2-годишен, всяка година, за лятото! Най-много асоциирам България със свобода и чувство за общност, защото буквално за няколко минути можеш да станеш истински приятел с човек. Няма такова нещо никъде по света, може би само в Латинска Америка.

– Навлизаш в шоубизнеса още като дете, труден ли беше пътят ти към успеха?
– Много труден и сега усещам последствията. Ментално, имам предвид. Когато самооценката ти зависи от това колко добре е реагирало журито на даден конкурс и колко силни са били аплодисментите след твоето изпълнение, развиваш една дълбока нужда за външна оценка, а това никога не е добре за един човек.

– Кой е най-важният урок, на който те научи славата?
– Ако ставаш по-лоша версия на себе си и започваш да си мислиш, че си по-специален, само заради няколко хиляди нови последователи, значи не си готов за милиони.

– Участвал си в първия сезон на руското предаване „Голос Дети“, където стигаш до финал. Именно в това шоу се запознаваш с Дима Билан, в чийто отбор избираш да бъдеш. Двамата и до днес поддържате приятелски взаимоотношения. Какъв човек е той?
– Дима е много умен и интелигентен човек. Цитира литература и поезия, образован е почти във всички науки и има удивителна способност за музикално продуциране. Всичко това е бонус към високото му вокално ниво. Мога да кажа, че той е руският Любо Киров и го казвам със сериозни адмирации към двамата артисти.

– През последните години се радваш на огромен успех в Китай, където бе участник в най-голямото тв шоу за професионални изпълнители „Singer“. Знам, че изпитваш носталгия към тази страна. Кое е нещото, което най-много ти липсва оттам?
– Липсва ми усещането за открития, които правя всеки ден, намирайки се в Китай. Факт е, че тази култура е по-дълбока от всичко, което съм срещал в живота си. След пътя ми на Изток, начинът ми на мислене се промени. Дори в музикален смисъл, китайската пентатоника е намерила своето място в моята музика – следващият ми сингъл използва този ред на музикална логика за своя основа.

– За своите 20 г. си изкачил редица върхове в професионален план, за които много хора могат само да копнеят. Продължаваш ли обаче да мечтаеш?
– Разбира се. Няма граници на това, което можем да постигнем. Аз имам много големи очаквания за себе си и екипа си. Това, което сме постигнали досега, за мен е просто началото, оттук започва всичко!

– Какви са бъдещите ти проекти?
– Търся своя начин да споделя какво е да бъдеш автор на песни. Хората обръщат много голямо внимание на живота на един артист, обаче не разбират, че магията се крие в писането на музика, а не в костюмите и дрехите на някоя нова поп звезда. Опитвам се да намеря баланс между блогърството и музиката. Очаквайте много интересни неща в моя YouTube канал.

– Ако трябваше да се опишеш само с 3 думи, кои биха били те?
– Не знам защо, но никога не съм харесвал този въпрос. Как мога да опиша себе си с 3 думи? Аз съм прекалено разнообразен човек, не мога да се опиша с 3 думи. Ако някой друг, обаче, може да ме опише с 3 думи, искам да го видя. Интересно ми е какво ще кажат другите!

Още от Лайфстал

loading...