кубрат мир видео

Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в новосъздадения формат Triad Combat на галавечер в Тексас (вижте видеото по-долу). Българинът стигна до победата още в края на първия рунд.

Това бе първият двубой за Кубрат Пулев, в който се използват подобни правила, докато Франк Мир вече имаше един двубой по правилата на бокса. През април американецът загуби от Стив Кънинхам със съдийско решение.

Пулев започна с ляв прав в тялото и ляв прав в главата, което провокира Мир веднага да влезе в клинч и да започне да придържа ръцете на съперника. Двамата разменяха къси юмруци в главата, а при отдръпването Кобрата вкара хубава комбинация ляв-десен в целта. Нова такава успешна канонада видимо разклати Мир, който определено изпитваше трудности да се придържа на крака.

Още един унищожителен десен прав в главата на американеца го разлюля и той изглеждаше в безсъзнание, независимо че стоеше на крака. Кубрат вкара още едно ляво кроше и после спортсменски не нанесе повече поражения на Мир, а реферът Дан Миралиота с голямо закъснение маркира ТКО в самия край на рунда.

„Съперникът ми е много добър и го уважавам, той е шампион в ММА. Но бях прекалено добър, прекалено бърз за него и той изобщо не виждаше ударите. Това е невероятен нов формат и може би това е бъдещето.

ММА е добър спорт, но боксът е на по-високо ниво“, каза Пулев, който получи и шампионски пояс на „Триадната битка“ в чест на победата.

Като цяло превъзходството на Кобрата беше видимо от първото размахване на ръце в триъгълния ринг. Капитанът на „отбор ММА“ Куинтън Джаксън пък опита да се оправдае с това, че Мир е бил контузен, но не е искал да разваля битката и затова е излязъл срещу българския боксьор.


loading...