Култовите реплики на Стефан Данаилов

Стефан Данаилов е една от малкото фигури в българския обществен живот, които не е лесно, дори е непосилно да забравиш, пишат vesti.bg. Хитовите му роли в киното, телевизията и театъра са прекалено много, за да могат да бъдат изброени в рамките на една статия.

Образите, в които Ламбо се е превъплащавал, и до днес извикват спомени в умовете на неговите почитатели.

Днес си спомняме за някои от най-култовите реплики на Стефан Данаилов от екрана и извън него.

„Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?” – „Дами канят” (1980 г.)

„ – На доктор всичко се показва, а на съпруг нищо не се казва.

– И на инструктор не се отказва.” – диалог между Стефан Данаилов и Невена Коканова („Дами канят“, 1980 г.)

„Вземи ме, лодкарю, на твоята ладия лека“ – „Дами канят“ (1980 г.)


„Страх ме е от смъртта! Не го крия. Аз съм егоист и не мога да си представя света без мен. Не че тук имам да свърша неща, без които не може. Не…Не знам другите хора как са, но аз се страхувам. Дано да съм кодиран за по-дълъг живот“ – „Романът на моя живот”.


„Женското тяло е хубаво нещо. Зависи на кого е и какво има вътре. Може да е изящно и фино, но празно и тогава е по-добре да си гледаш някоя скулптура” – „Романът на моя живот”.

Култовите реплики на Стефан Данаилов – от екрана и извън него


„Мъжът е лабилно същество. Ранимо, уязвимо. Той е по-слабият. Да, в него е семката, но родът, плодът е там, на друго място. Затова жената е по-силната. Тя е тази, която решава. Една жена може да даде много на един мъж, може и да го срине. И не само в поезията, това е реалността“ – „Романът на моя живот”.


„Отношението ми към Невена Коканова се променяше през годините. Гледах я като хубава жена, като актриса, като нещо повече от партньорка. Беше светъл човек – добър и кротък. Голяма звезда, но никога не спекулираше с популярността и с красотата си” – „Романът на моя живот”.
Почина Стефан ДанаиловПочина легендата на българското кино Стефан Данаилов, съобщи „24 часа“. 76-годишният актьор бе прие…Nov 27 2019skafeto.com


loading...