Късни увлечения провалят Гришо

Най-добрият български тенисист за всички времена Григор Димитров се намира в най-жестокия спад от началото на професионалната си кариера. Рекордно ниско класиране очаква Гришо след поредното му разочарование на корта. Очаква се Гришо да се прости с мястото си в топ 70 на световната ранглиста за първи път от 2012 година.Григор Димитров и Берберян получиха милиони от бедна България, а какво й върнахаВярно е, че живеем в консуматорски времена. Вярно е също така, че държавата ни е скромна откъм финан…Jun 28 2019skafeto.com

Загубата от Стан Вавринка на Мастърс турнира в Монреал е под номер 14 за българина през 2019-та и поставя под въпрос участието му в следващата надпревара от този ранг. Какво доведе до тази дупка и дали само прочутата нестабилна психика на българина е в основата на неуспехите му? Отговорът дава нашенец, който от години работи в школата на Радек Щепанек – треньора на Гришо.

„Димитров никога не е тренирал толкова зле и толкова непостоянно. Причината е, че прекарва нощите си пред компютъра и играе видеоигри по 16 часа в денонощието. Безсилни сме да го откъснем от този начин и дори обмисляме консултация със спортен психолог“, споделя специалистът.

Според него нашето момче щрака по цял ден и цяла нощ игрички със състезателни автомобили и сутрин се появява като пребит на тренировки. „Беше в много по-добро състояние, когато постоянно ходеше по купони и излизаше с гаджета. Сега е сам, но компютърът изсмуква силите му десетократно повече и от най-палавата златотърсачка”, твърди треньорът.

Щепанек е дал ултиматум на нашето момче да мине офлайн до „Ю Ес Оупън”, в противен случай двамата ще се разделят.


loading...