Еко

За Лили Иванова се знае, че е дълбоко вярващ човек. В редките си интервюта тя е споменавала, че има хора и семейства, на които помага, но не смята за нужно да говори за това.

Наблюдателни посетители на Самоковския девически манастир „Покров Богородичен“ пък от години твърдят, че това е любимият храм на певицата и място, на което обича да се усамотява.

Лили дори дарява пенсията си на женската обител. До края на миналата година примата взема по-малко от 300 лева пари за старост, които редовно препраща към монахините, пише Ретро.

Но от ноември 2019 г. тя получава специална пенсия от 700 лева като творец с големи заслуги за България. Неизвестно остава дали цялата сума отива за манастира в Самоков.

Добре известно е както в Самоков, така и в цяла България, че Лили Иванова дарява средствата за изографисване в църквата на манастира на библейската сцена, при която Исус Христос влиза в Йерусалим на Цветница – именния ден на звездата. Стенописът се намира отляво на входа и добре хармонира с цялостната украса на църквата, която е дело на един от най-забележителните родни иконописци от Възраждането Захари Зограф, роден и учил се на творчество в Самоков.

В църквата на манастира „Покров Богородичен“ има и красив иконопис на Богородица Живоносен източник. Най-долу на стенописа с бели букви през цялото платно е написано „Дар от Лили Иванова в памет на майка ѝ Мария“. За майка си певицата винаги казва, че заедно с баща ѝ никога не са ѝ се карали, но са научили нея и сестра ѝ на ред и дисциплина.

Виж още:Приятел на Лили Иванова взе плажа на Лозенец за 20 годиниТри морски плажа по Южното Черноморие имат нови концесионери след днешното заседание на Министерски …Jul 8 2020skafeto.com

Лили Иванова успя да продаде злополучния апартаментЛили Иванова доскоро бе собственик на апартамент в затворен комплекс в столицата. Той спокойно може …Jul 6 2020skafeto.com

Издателят на „Плейбой“: Лили Иванова открадна най-пикантните си снимкиИздателят на „Плейбой“ разкри интересни подробности от отношенията си с естрадната прима Лили Иванов…Jun 1 2020skafeto.com


loading...