Лили Иванова плевен магии

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Николай Недеков – 38-годишният шуменец, който от няколко години е асистент и организатор на концертите на любимката на няколко поколения българи Лили Иванова, втрещи публиката с драматичен разказ. Според дясната ръка на примата концертът й в Плевен е саботиран идиотски от общински служители.

Ето изключително интересната история, споделена от Николай:

ПОТРЕС
Рядко пиша по повод потреса си за определени ситуации, които ни заобикалят в България и отношенията между хората! Но това, което ми се случи днес ме разтърси. В работата си с Лили Иванова съм свикнал да срещам всякакви нагли и недостойни постъпки спрямо нея или екипа й.

Накратко: Сайтът на г-н Благо Солов, който продава билети за ТУРНЕ 2023 г. на Лили Иванова има сключен Договор с Плевенска Филхармония от дата 12 май 2023 г. за продажба на билети за всички събития на физическата каса на филхармонията в гр. Плевен, като договорът е възмезден и Плевенска филхармония получава определен процент от всеки продаден билет, като възнаграждение. Във въпросната физическа каса служител на държавната институция е г-жа Ваня Михова – дама на предпенсионна възраст с дългогодишен опит в продажбата на билети.
Г-жа Михова години наред извършва и частен бизнес на работното си място, като продава билети за всякакви частни културни събития в Плевен, докато получава заплата от държавната Плевенска филхармония.

Повечето организатори на събития, са й заплащали с договор или на ръка проценти върху обороти, които са немалки суми, обслужвайки единствено частния й интерес. Пак подчертавам, че тази й частна дейност се извършва в касата на Държавната Плевенска филхармония, в работното време на г-жа Михова, за което тя получава държавна заплата. Няма лошо!


Николай Недеков от години е дясната ръка на Лили

Може да го прави, някой си затваря очите, държавата е ощетена, всичко е точно. Свикнали сме! Като прах в очите на обществеността г-жа Михова заплаща малък наем на Плевенска филхармония за частната си дейност. Но остава въпросът как осъвместява 8-те работни часа, за които получава държавна заплата с частния си бизнес, който извършва в същите 8 часа…

Та стигаме и до конкретния случай! На 12 май, след сключване на въпросния договор с Плевенска филхармония, сайтът Купи Билети БГ предоставя като дарение техника за оборудване на касата със служител г-жа Михова и прави обучение на същата да продава билети, като тази дейност носи средства в бюджета на филхармонията. Осъзнавайки, че е лишена от възможността да печели лично за себе си, а ще трябва да изпълнява най-после служебните си ангажименти на касиер на филхармонията, г-жа Михова посреща служителите на сайта с думите:
– Аз няма да продавам, защото няма да взимам нищо. Не съм съгласна!

След това става ясно, че има договор за това с директора на Плевенска филхармония г-н Дяковски и привидно г-жа Михова спира с нападките и се съгласява да й бъде проведено обучение как да продава билети през сайта.

Днес, 19 дни по-късно се установява, че г-жа Михова е връщала десетки плевенчани, желаещи да си купят билет за Лили Иванова на касата с отговора: ”Тук не се продават билети за този концерт, само на сайта”, като в същото време е убеждавала служителите на сайта, че хората не са искали да купуват на каса, защото “им било скъпо”…

Наложи се да изпратим скрит клиент, който записа скандален разговор днес с г-жа Михова с явни лъжи и манипулации.

След него й потърсих лична отговорност по телефона, на което тя отговори, че е болна, човек с ТЕЛК и не може да се натоварва повече, за това не е продавала билети…

Г-н Дяковски беше втрещен от ситуацията, която уронва престижа на Плевенска филхармония и в която беше излъган, както той, така и екипа ни, както и десетки плевенчани! И дълбоко съжали, че е оставил г-жа Михова още няколко месеца, “за да си вземе 10-те заплати при пенсиониране”…

Надявам се г-н Дяковски, кметът г-н Спартански, Община Плевен, Министерство на културата и всички заинтересовани страни градът да се развива в сектора Култура да вземат отношение по един произвол на служител на държавна институция! Да вземат отношения по явен конфликт на интереси, лъжи и манипулиране на гражданите на Плевен! По един абсурден произвол, на гърба на нашите данъци!

Уважаема г-жо Михова, ние Ви прощаваме лакомията и меркантилността! Прощаваме Ви, че сте се самозабравили и “доите” държавната хазна със заплатата си, докато печелите от “часпрома”! Прощаваме Ви, че Ви се плаща ”на ръка” и сте в сивия сектор! Прощаваме Ви, че лъжете и манипулирате плевенчани!

Концертът на Лили Иванова ще бъде разпродаден и без Вас, хората ще преживеят магията на музиката дори и с Вашето саботиране. Не се притеснявайте! Лили Иванова е свикнала да живее с обичта и омразата и да гледат на нея като на банкнота!