Линда Маккензи

За първи път от повече от десетилетие премиерът на България не е ерген и има съпруга, с която са заедно вече от 22 години. Коя е Линда Маккензи – Петкова и защо съпругата на Кирил Петков замени професията си на икономист, за да се посвети на сладкарството?

Сгушена в сърцето на София, на една от емблематичните централни улици, малката сладкарница е сбъднатата мечта на съпругата на Кирил Петков – Линда. Тя е от Канада и е икономист по образование. Нейната истинска страст обаче е сладкарството и по-специално – безглутеновите торти, разказва bgonair.

„Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е голям готвач. Разбрах, че не може да яде глутен преди 30 години и тя сама прави брашно и сладкиши, които може да яде. И оттам идва интересът ми към безглутеновите сладкиши“, споделя Линда Маккензи – Петкова.

Откакто съпругът ѝ е активно в политиката, тя остава встрани от светлините на прожекторите. Преди три години Линда разказва за първи път пред Bloomberg TV Bulgaria как хобито ѝ се е превърнало в професия. „Много ми е приятно да правя торти за хора“, признава тя.

Премиерът Кирил Петков помага на жена си за сладкарския бизнес (СНИМКИ)

Премиерът Кирил Петков помага на жена си за сладкарския бизнес (СНИМКИ)

Премиерът Кирил Петков помага на жена си за сладкарския бизнес (СНИМКИ)

Самата Линда има проблем с глутена, а една от трите им дъщери е с диабет. Това е и основната причина премиерската съпруга да прави по-различни торти и здравословни сладкиши.

„Правим торти точно пред витрината и е много интересно за клиентите, защото виждат как става тестото, като вкъщи е“, разказва половинката на Кирил Петков.

Много от рецептите са семейни – от майка ѝ, от баба ѝ, та дори и от прабабата на съпруга ѝ. Ползва предимно български продукти.

Признава, че за успешния бизнес е важна и подкрепата от семейството. „Мъжът ми помага много, всяка събота и неделя съм там, той трябва да ме подкрепя и той е много добър човек“, каза за съпруга си Линда Маккензи – Петкова.

Още от Лайфстайл


loading...