Като се има предвид колко популярни продължават да бъдат ретро модата, декорите и красотата, беше само въпрос на време избелените вежди да се завърнат. Париж – модната столица на света, освен колекции представя и тенденции. Сред тях са добиващите популярност сред звездите „липсващи“ вежди.

Супермодели и актриси демонстрираха налагащите се вече тънки или напълно прикрити с грим вежди. Бела Хадид, Никола Пелц, Мейзи Уилямс, Лили Джеймс са привърженички на тази тенденция. Известната с ексцентричността си Мадона не остана назад, а Доджа Кет направо обръсна своите.

Изглежда доста странно актриса да се лиши от вежди, които изразяват толкова силно емоции. Станалата известна със сериала „Игра на тронове“ Мейзи Уилямс обаче направи точно това – на ревюто на „Givenchy“ тя беше с руси вежди, които едва се виждаха, и драматична разклоняваща се очна линия. 25-годишната звезда се появи за първи път така миналата година и тогава предположенията бяха, че го е направила заради роля. След това обаче тя многократно се показа в общество така, включително и на бала на музея „Метрополитън“ в Ню Йорк миналата и тази година. На такъв грим заложи към черна, а след това към черно-бяла рокля.

Никола Пелц, съпругата на Бруклин Бекъм, спря да изрусява косата си, но започна да изрусява веждите си. Тя изгледа ревюто на Виктория Бекъм, а след това и на „Valentino“. Фотографите обърнаха внимание на лицето ѝ, което сякаш беше в рамка – бледо, с невидими вежди до кестенявите коси. Гримьорката на звездата от „Трансформърс“ се похвали в Инстаграм с техниката си.

Манекенката Кайли Дженър представи не само тоалети за „Schiaparelli“ и „Balmain“. На ревюто на Коперни тя беше в публиката, но привлече вниманието на фотографите с пепеляви вежди. По-късно се оказа, че това е грим, защото я заснеха в естествен вид.

Сестрите Бела и Джиджи Хадид демонстрираха новаторския вид на подиума, отново в ревюто на „Givenchy“. Едната беше с руса коса, другата с кестенява. Прическите и на двете бяха пригладени.

Невидими вежди имаше и на Нюйоркската седмица на модата – в ревюто на Томи Хилфигър. Мадона се появи на парти след представянето на колекцията на Лакуан Смит с невидими вежди и розова коса и публикува снимки в Instagram и TikTok. Този вид за нея не е новост – тя обръсна веждите си през 1992 г.

Козметици започнаха да предупреждават срещу изрусяването на веждите. Процедурата задължително трябва да се прави от професионалист, но пак те понякога стават оранжеви или оредяват и бавно поникват отново.

Невидимите вежди са крайност на тънките вежди, чиято популярност се завръща, но в по-семпъл и естествен вариант от 90-те години на миналия век. Тогава те се появяват като реакция на плътните от предишното десетилетие. С тънки вежди помним Дрю Баримор, Гуен Стефани, Памела Андерсън. Техните са извити, с еднаква дебелина по цялата дължина. Преди тях подобни тънки вежди носят жените през „лудите“ 20 години на 20-и век.


loading...