Лора Крумова Нова тв

Лора Крумова се завръща в Нова телевизия от есента. В последната година тя бе заместник главен редактор в “Шоуто на Николаос Цитиридис” в бТВ. Но на фона на опасността да изхвърлят предаването зад борда, журналистката е предпочела да се върне на предишното си работно място, което напусна с гръм и трясък през януари 2020 година.

Лора ще заеме мястото на внезапно напусналата Мая Костадинова в следобедния блок “Неделята на Нова”. Костадинова си тръгна буквално от днес за утре, без да даде предизвестие, тъй като се почувствала обидена, че се готви смяната й.

Завръщането на Лора в Нова стана по-малко от година и половина след като тя напусна със скандал. Крумова подаде оставка с мотивите: “На фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен”. Тя имаше предвид серия от уволнения на близки за нея колеги, с които работеше в съботно-неделното предаване “Събуди се”.

От тогава до сега кадровите сътресения в телевизията не са престанали, но въпреки това водещата си е приготвила багажа за поредно завръщане там. Именно в Нова е преминала основната част от нейната кариера и независимо че вече два пъти я е напускала заради бТВ, Крумова винаги е твърдяла, че там се чувства като у дома си.

Този път тя смятала да заведе в Нова и голяма част от екипа на Николаос Цитиридис, с който работи в последната година. Хората, които се трудят зад кадър в предаването, не са популярни, тъй като бТВ старателно крие лицата и имената им, без да ги удостои дори с изписване във финалните надписи или във фирмения сайт, отбелязва в. „Уикенд“.

Но Крумова като зам.-шеф е наясно с качествата им и се говори, че вече била направила списък с колегите, които ще вземе със себе си. В медийните среди е известно, че Нова е телевизията, в която заплатите са най-високи. В същото време възнагражденията във вечерното шоу на бТВ били значително окастрени заради ниския рейтинг и съкращаването му от един на половин ефирен час. На всичкото отгоре телевизията разпусна екипа още в началото на юни, оставайки много от работещите там без пари за лятото, тъй като са на авторски договори. Ето защо на заместник главната редакторка няма да й бъде трудно да ги изтегли при конкуренцията.

Самата Лора не е била на екран от три години. Тя излезе в майчинство през 2018-а заради раждането на дъщеря си Мина – нейното второ дете след сина й Явор. След изтичането на отпуска по второ майчинство Крумова подаде оставка и отиде при Цитиридис, където работи зад кадър.


loading...