Луда по тебе

Сърбия е първият победител в най-новия тенис турнир – ATP Cup. Някои от вас можеше да пропуснат този успех, ако един от най-добрите тенисисти в света – самият Новак Джокович, не беше поздравил… България.
В съблекалнята на сръбския тим гърмеше българска песен, а победителите не пропуснаха да отправят поздрав към всички зрители на лайф видеото на Ноле у нас.
При това с „Луда по тебе“. Много вероятно е в главите ви вече да звучи мелодията на поп-фолк песента, с която българската певица и жури в „Гласът на България“ – Камелия, стана популярна в средата на 90-те години на ХХ век.

Въпреки че у нас я припяваме от 1996 г. насам, в Сърбия тя „запали“ дискотеките през 2018 година, припомня БТВ. Тогава в кината в бившата югославска република излезе филмът „Южен вятър“.

В една от първите сцени звучи именно песента „Луда по тебе“. Изпълнява я друга етническа българка, родена в сръбския Димитровград – Габриела Пейчев.
Мелодията бързо завладя сърбите, а „любимката на Цеца Величкович“, както наричат Габи в западната ни съседка, снима и клип на песента. В новогодишната нощ на 2018 срещу 2019 г. „Луда по тебе“ беше едно от най-често срещаните музикални изпълнения. От там вероятно я е чул и Джокович.

Парадоксът е, че в Сърбия вече си имат „Луда по тебе“, при това преди да я запее Камелия у нас. Песента е на една от най-големите звезди на бивша Югославия – Лепа Брена.

„Luda za tobom“ дава име на 13-ия албум на босненката, издаден в началото на 1996 г., а клипът към мелодията е истински хит.

Още по-парадоксално е, че в Гърция пеят песента от 1995 г. Същата мелодия служи за основа на „Astatos“ – песен на Пасхалис Терзис.

От къде започва историята на мелодията е трудно да се каже, но едно е ясно – границите на Балканите често са само фиктивни, ако говорим за доброто прекарване и веселието след победа!

Виж още:Луди сърби: Новак Джокович отпразнува световната титла с чалга хит на Камелия и викове „България“ (ВИДЕО)Шампионите на ATP Cup – отборът на Сърбия, намериха време да поздравят и българските си фенове в пра…Jan 13 2020skafeto.com

loading...