Мариана Попова Страх

„При първа възможност мисля, че време да се махаме от това място, на което живее едно болно общество“, коментира пред Би Ти Ви желанието си да напусне България, след като се излекува от COVID-19, певицата Мариана Попова. Тя и дъщеря й се заразиха с коронавирус, а гневен пост на певицата по повод обществени мероприятия с много публика предизвикаха разнопосочни мнения.

„Тя си направи антигенен тест в къщи. Когато откри, че има ковид, аз пътувах. Тя остана вкъщи, а голямото дете така и не се прибра там от училище. Аз пък съм по приятели на гости. Мариана я няма в официалните регистри на РЗИ, макар че от там знаят – толкова жълти медии писаха за случая“, споделя съпругът й Веселин Плачков.

Едно от заглавията на статия по повода гласи – „Мариана Попова с COVID, мъжът ù в НДК за номинацията на Радев за втори мандат“. Актьорът коментира написаното така:

„Не съм бил в контакт с нея, защото се върнах от път. На събитието имаше пунктове, на които се правеха лабораторни тестове. Ако имаше и най-малки признаци да съм болен, нямаше да ме пуснат. Всички присъстващи бяхме чисти. Комуникацията там си беше като в нормално време.“

Мариана Попова провокира обществен дебат, след като публикува в профила си гневен коментар, в който хвърли до известна степен вината за заболяването си върху Лили Иванова, „Левски“ и ЦСКА, заради концертите и мачовете, на които се е събирала публика извън допустимото според мерките.

„Искам да благодаря от сърце на Лили Иванова, на двата най-любими отбора на България – „Левски“ и ЦСКА, също и на всички антиваксъри и всички останали ненормалници за това, че аз и Кати сме с Ковид. Най-много благодаря на правителството, което не зная къде е и не вижда ли какво се случва по зали, стадиони и навсякъде. Бясна съм“, гласеше написаното.

„Обърнах се към всички, които не спазват ясните правила, което е несправедливо спрямо всички, които ги спазват. Една от тях съм аз. Затова отложих турнето си за пролетта – защото не искам да пея пред 50% от публиката. Не смятам, че такива големи артисти са закъсали финансово или за внимание от публиката. Ставаше въпрос за спазване на правила. Каквито и закони да има в България, те не се спазват, защото българинът е бунтар“, коментира тя поста си.

„Той беше прочетен неправилно. Ако си достатъчно хитър и правиш такива гафове, поне не си пускай такива скандални снимки. Това е неуважение и към публиката, и към колегите ти.“ – допълни певицата.

Нейният последен концерт е бил в Античния театър на Бургас, при 50% присъствие на публиката.

Изпълнителката не знае откъде и как се е заразила. Тя е на мнение, че е редно хората превантивно да се тестват.

„Ваксината е личен избор. Разсъждавам и чета много по темата, но си признавам, че ме е страх да се ваксинирам“, каза Мариана Попова.

Съпругът й Веселин Плачков също не е ваксиниран. „Аз го изкарах много рано един път, втори път явно го бях минал, защото имам много антитела. За момента не смятам да се ваксинирам. Докато мога да не вкарвам химикал в себе си, бих го направил. Но в момента, в който нямам антитела, единствената защита е ваксината и заставам зад ваксинацията“, заяви актьорът, който подкрепя Румен Радев за втори мандат.


loading...