https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Близо 4 години след като за първи път стана майка, Мария Илиева най-после сподели шокиращите подробности за начина, по който се е чувствала тогава. Известно е, че певицата се раздели с бащата на сина си броени дни след като момченцето проплака, като дори се говори, че е забременяла случайно.

До днес тя не си бе позволявала да говори за това в публичното пространство. Едва сега признава колко зле се е чувствала в онзи момент и как е успяла да излезе от депресията само за ден.

„Чувствах се ужасно тъжна, грозна, самотна, дебела и разплута” – с тези думи Мария Илиева описва първия ден след изписването си от родилното.

Тя твърди, че винаги е искала да има много деца, но вечно нещо се проваляло в отношенията й с мъжете. Затова ражда първото си дете – Александър, през 2018 г., когато е 40-годишна. Бащата е далеч по-младият от певицата емигрант Георги Михайлов, за когото звездата почти не говори.

„Синът ми е плод на една бурна история, която се осмисли с появата му”, обобщава ситуацията Мария Илиева в интервю за подкаста „Нов човек”. Бременността й с момченцето била много лека, звездата била щастлива, че ще става майка, но веднага след като родила, изпитала тежестта на следродилната депресия.

„Мислех, че това дете ще умре всеки момент, защото не знам какво да правя и как да се грижа за него. Много ми се плачеше – пълна трагедия!”, припомня си изпълнителката на „Лунен сън”. Всички тези чувства тя нарича „истерия, съпровождаща хормоналната буря” и твърди, че се е справила с тях само за ден.

„Преди да си легна, си казах, че нито ми харесва, нито го приемам, не искам да съм такава и, когато се събудя, се събуждам бодра, щастлива, благодарна, че ми се е случило всичко, което се е случило. И започвам да действам”, обобщава звездата.

И това действително се случило – на следващата сутрин от депресията нямало и помен. Според певицата, подобен щастлив обрат е бил възможен, той като от години тя работела над психиката и емоционалната си интелигентност. Илиева не уточнява точно в какво се състои тази „работа”, но най-вероятно става въпрос за консултации с добри психолози. В крайна сметка звездата успява да се върне на работа на 40-ия ден след раждането.

Втората бременност била различна. Дъщеря й София идва на бял свят в края на юни тази година, а бащата е Александър Междуречки, син на покойния бивш столичен кмет Петър Междуречки. Певицата твърди, че това е човекът, с когото иска да остане до края на живота си. Тя коментира с чувство за хумор наедрелите си в резултат на бременността форми.

„Малко по-пространствено се представих във вселената, но няма нищо странно в това да приличаш на жена, която е родила, след като родиш”. Сега Мария Илиева се чувствала „много по-осмислена, щастлива, обичана, защото срещнах партньора си, с когото искам да споделя своя живот до края му, и това усещане е много специално за мен. Какво по-хубаво от това, когато някой те кара да се чувстваш по този начин, да го осмислиш с дете? Нямаше го онзи екстра стрес – дали бебето ще оцелее, дали няма да умра. Страховете ми станаха по-умерени. Това щастие, което съпровождаше процеса, ме направи по-спокойна и по-смела, гледайки напред”, обобщава Мария.

Певицата не се притеснява, че двете й деца имат различни бащи. Самата тя е дете на разведени родители, които се разделят още докато ходи на детска градина. Тя си спомня стигмата над разводите във времето на зрелия соц, в което е израснала. „В резултат на това много хора са сдържали целия си порив да бъдат щастливи – може би на друго място, с друг човек. Това са толкова провалени животи и нещастие! Щастлива съм, че съм била достатъчно независима, за да мога да правя избори, които да ме карат да се чувствам на място, добре, достойна и гледаща напред”, твърди певицата.

За неуспешните си връзки преди срещата с половинката си – Александър Междуречки, пък твърди, че никога не им е позволявала да й тежат толкова, че да й „пречупват стойката”. „Стояла съм изправена и съм знаела, че може да съм имала неуспешни опити, но един ден те ще ме заведат при успешния”, твърди звездата.

След второто раждане, както и след първото, тя се връща на работа само 40 дни по-късно. Усетила вътрешен порив към това. И тъй като публиката я приела много топло, решила, че няма да спира.