Архиепископът на Кентърбъри

Преди около седмица ясно, че Меган Маркъл е дадена на съд от своята полусестра Саманта Маркъл. Причината: твърдения, че херцогинята на Съсекс е направила „фалшиви“ изявления в интервюто, което тя и принц Хари дадоха пред Опра Уинфри през 2021 г.

В последните дни пък започна да се говори също, че бащата на Мегън е решил да застане на страната на по-голямата си дъщеря в делото й срещу съпругата на принц Хари.

77-годишният Томъс Маркъл дори споделя, че е развълнуван да бъде в подкрепа на Саманта, иска да види Меган и нейния съпруг в съдебна зала и със сигурност ще се яви на делото, ако се стигне до такова.

Нещо повече – противоречивият баща разбуни духовете през последните седмици, след като обяви, че стартира собствен канал в YouTube. Него той възнамерява да използва, за да прави публично достояние възгледите си за делото и всички останали афери, случващи се в семейството му.

Саманта съди херцогинята на Съсекс за 75 000 долара (57 000 британски лири), освен всички съдебни такси, заради неверните твърдения, които Меган прави и в биографията Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family („В търсене на свободата: Хари и Меган и създаването на модерно кралско семейство“), появила се през 2020 г. под авторството кралската двойка и писателите Омид Скоби и Каролин Дюран.

Саманта твърди, че клеветите срещу нея са се превърнали в основна пречка не само в личния, но и в обществения ѝ живот – като намирането на добра работа, и че допринесли значително за ниските продажбите на книгата ѝ. През 2021 г. Саманта издаде автобиографичната книга The Diary of Princess Pushy’s Sister.


loading...