Меган Маркъл

Въпреки че херцогинята на Съсекс трябваше да остане на заден план, тя не успя (или не пожела) да попречи на фокусирането на интереса към себе си на погребението на кралица Елизабет. Говори се дори, че Меган Маркъл се правела на разстроена, коментира Шарлот Дейвис в „Ел Мундо“.

„Единственият човек, за когото плака, беше самата тя, със сигурност не за кралица Елизабет.“

Всички вече сме виждали снимката: Меган Маркъл, облечена в черно, бършеща падаща сълза пред вратите на Уестминстърското абатство след държавното погребение на Елизабет II миналия понеделник. Гледайки право (или не?) в камерата.

Образ, за който очаквано е аплодирана, гледана под лупа и критикувана: „Как да не плаче, като кръсти дъщеря си на нея?“, „Истински сълзи ли бяха или крокодилски?“, „Разбираше ли се изобщо с кралицата, след като изпусна мръсното си пране в онова интервю с Опра?“

Бяха зададени по-малко въпроси за емоционалното състояние на Чарлз III, който загуби майка си и бе провъзгласен за крал на Англия за по-малко от 48 часа, отколкото за това на Меган. Външен човек, аутсайдер, който стана част от кралското семейство, само за да се измъкне оттам години по-късно, за разочарование на британското население, пише сайтът Защото.

В интервю за GB News Том Бауър, кралски биограф и автор на „Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors“ („Отмъщение: Меган, Хари и Войната между Уиндзор“), зададе въпроса, който много британци си задаваха в часовете след погребението: „Наистина ли бе развълнувана, или, като холивудска актриса, прецени, че проливането на сълза е подходящият жест?“

Явно общественото мнение избира второто. „Дайте й Оскар сега“, написа Мане от Манчестър в профила си в Twitter. „Не изтриваш ли сълзите си веднага щом потекат? Или стоиш там и ги оставяш да се стичат по лицето ти“, учуди се Мелани от Шефилд.

Други дори стигнаха дотам, че сравниха поведението й с това на Амбър Хърд по време на процеса срещу Джони Деп.

Акаунтът @RoyallyBlunt обаче отиде още по-далеч и извади старо интервю с Меган, когато тя все още участваше в Suits, в което тя се хвали, че може да се насили да се разплаче „мигновено“.

– Можеш ли да се разплачеш?

– Да, аз също го мога невероятно добре. Истинска лудост – казват ми: „Меган, една сълза, в лявото око, сега!“. И аз отговарям: „Дай ми три секунди.“

„Може ли да е съвпадение, че този път беше същото око?“, гласи туитът на Джина, медицинска сестра и майка на две дъщери, в отговор на видеото.

Не е известно – и може никога да не се разбере – дали реакцията е била естествена и истинска или не, но това, което е сигурно е, че популярността на херцогинята на Съсекс продължава да пада.

Според резултатите от проучване на YouGov, публикувано по-рано този месец, почти две трети (65%) от британците не съчустват на положението на Меган и нейния съпруг принц Хари, след като напуснаха The Firm – така наречения Megxit – за да станат финансово независими.

На въпроса „От това, което сте чели или чули за тях, доколко изпитвате симпатия към двойката, ако изобщо й симпатизирате?“, 43% от 2627 анкетирани възрастни отговарят, че „изобщо не изпитват симпатия“, а други 22% заяви, че „не изпитват особено съчувствие“. Но и защо?

Ако питате младите хора, това е въпрос на расизъм. За по-възрастните това е традиции и ценности.

„Кралското семейство е институция, основана на привилегията, наследена от белите, и присъствието на жена от две раси застрашава този имидж“, подчертава Зоуи, на 25 г., в разговор с LOC.

От своя страна 84-годишната Мери признава, че „ще има хора, които ще я обвинят единствено и само за това, че е черна и американка, но други, включително и аз, смятат, че е погрешно тя да лъже, а след това да се прави на жертва, когато някой разкрие истината.“

Една от тези неистини, които тя споменава, е тази за кралския протокол по отношение на пресата, с която Меган се оправда пред списание The Cut.

Херцогинята каза, че ако синът й Арчи отиде на училище в Обединеното кралство, „никога няма да мога да го взема без 40 фотографа там“.

На което Ричард Палмър, кралски кореспондент на The Express, побърза да напомни на читателите си за строгите правила за пресата, които трябва да се спазват с кралските деца, които „позволяват само един фотограф на първия учебен ден“.

Мери също така припомни коментарите на Меган в интервюто й с Опра относно предоставянето на титлата принц на сина й: „Твърди, че решението да не бъде обявен за принц е, защото е от смесена раса, но не искаше да признае, че Арчи не изпълнява изискванията на протоколите, създадени през 1917 г. от крал Джордж V“.

Въпреки че съчувства на малтретирането, което е претърпяла от пресата, 53-годишната Джейн иска Меган веднъж завинаги да вземе решение: „Тя се премести в САЩ уж за уединение, но след това разкрива интимни подробности публично. Не може да има всичко.“

Виж още:Ковид на погребението на Елизабет, важна кралска особа пипна вирусаСлед погребението на Елизабет Втора кралицата на Дания даде положителен тест за Covid-19. Кралицата…Sep 21 2022skafeto.com

Сериалът, който Елизабет II е гледала всяка неделяПринц Хари също е признавал, че е гледал сериала. Той дори е споделял, че му е било интересно, тъй к…Sep 22 2022skafeto.com

Униженията, които Хари преглътна заради Меган на сбогуване с Елизабет IIСмъртта на кралица Елизабет II след повече от 70 години на трона само подчерта огромното дистанциран…Sep 20 2022skafeto.com


loading...