„Владимир Каролев никой не можа да го пречупи, което е най-важното, и винаги говореше това, което иска“, разказа Мика Зайкова пред Нова телевизия за колегата си и близък неин приятел, който почина вчера след месеци в кома.

Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин през май. Той получи политравма и черепно-мозъчна контузия след 400 метра падане. Планински екипи издирваха икономиста в планината над 12 часа.

Той прекара няколко месеца в интензивното отделение на „Пирогов“, в стационирано състояние, след което беше преместен в друга клиника, избрана от семейството му.

Каролев е добре познат от малкия екран с експресивното си поведение. На 16 декември 2014 година влиза в спор с Мика Зайкова в сутрешния блок по Нова телевизия. Въпреки пререканията именно тя е сред най-близките му приятели.

Тя си спомня, че буйният нрав на Каролев е водил и до физически сблъсъци. През 2014 година той се сби с Пламен Димитров от КНСБ преди Зайкова да потуши напрежението.

„На мен ми беше смешно… Но и двамата бяха много възбудени. Казах им – момчета, спокойно, недейте, ще ме ударите. И те – ааа, добре, спираме“, спомня си Зайкова.

Според колеги на Каролев, той винаги е бил пример за професионализъм и опора в тежки моменти.

„Ние бяхме близки приятели, истината е, че бяхме близки приятели. Възхищавали сме се на това, което прави, особено на тая смелост. Помните миналата година, когато беше голямата драма с COVID-19, той беше сред хората, които не се примиряваха с мерките“, разказва икономистът Стоян Панчев.

Извън полето на икономиката и дебатите, Каролев се е превъплъщавал и в друга роля – тази на водещ по NOVA телевизия. А кой е най-ценният урок, преподаден от Каролев, близките до него хора нямат колебание да отговорят: „Най-ценният урок е, че трябва да говориш истината, както я разбираш, и да живееш според нея“.

Владимир Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 90-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ – партия, създадена от Симеон Сакскобурготски. През 2003 г. Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007-а и 2011-а. През есента на 2011 г. Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011-а подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.


loading...