Минчо Празников

Доайенът в метеорологията Минчо Празников си е поставил ваксина срещу Ковид-19, но не му се разминало без странични ефекти, които доста имунизирани отключват. 83-годишният синоптик легенда решил да си сложи еднодозовата „Янсен“ по преценка на личния му лекар и бил доволен от избора си. Имал обаче отпадналост и други неразположения веднага след иглата, заради което се наложило да прекара няколко дни в леглото, пише Ретро.

Празников удържал фронта и за миг не съжалил, че се е ваксинирал, защото само в имунизацията виждал спасение за всички. Чувствал се и по-спокоен за здравето си, докато си бил вкъщи на легло, защото жена му Цана е професор по медицина. Съпругата на обичания синоптик все още практикува най-благородната професия. Въпреки че отдавна е в пенсионна възраст, тя продължава да работи и дори е началник на клиниката по патология в известна столична частна болница. За известно време била прекъснала стажа си, но когато получила позвъняване и покана да застане начело на екипа от патолози, приела, без да му мисли, защото била деен човек и стоенето у дома я отегчавало. Освен това някой лев отгоре към пенсията щял да дойде добре за домакинството им.

С Минчо са любители на разходките сред природата на въздух. Според синоптика движението го държало в перфектна форма и на 83. Единствените му проблеми били с кръвното налягане, което понякога си правело лоши шеги с него, но си вземал редовно лекарствата и се чувствал отлично.

Наскоро събрал границите заради имотните скандали, които застигнаха фамилията. Наскоро стана ясно, че Минчо и Цана бяха прецакани с над 8 хиляди лева от Община Трявна, която продала на търг наследствен имот на жената на синоптика, без да я уведоми. От администрацията смятали, че земята е останала безстопанствена, защото Празникови рядко ходели там. Затова общинарите решили да променят статута ѝ и да я продадат на нов собственик. Съпругата на метеоролога направила всичко възможно, за да получи сумата, с която изгоряла, но исканията ѝ не били уважени от общинските съветници в Трявна и сега се колебаела дали да води съдебни дела.

Виж още:Минчо Празников призна как атакува високото кръвно: смачкан банан в киселото мляко прави чудеса! Вижте повечеСимптомите при високо кръвно налягане са характерни: болки в тилната част на главата, загуба на равн…Jan 18 2017skafeto.com

Жената на Минчо Празников тръгна на работа на 76Добри финансови времена са настъпили в дома на краля на прогнозата за времето Минчо Празников, пише …Jun 25 2020skafeto.com


loading...