Мис Минесота

Българката Делмира Радева, позната на американската преса като Деми е Мис Минесота за 2020-2021 г. Тя е родом от Пловдив, но заминава с родителите си за Щатите преди 16 г., когато още е тинейджърка. След като спечели конкурса в щата Минесота, й предстои да участва в световен конкурс за красовта Мис International.

„Тази титла дава власт да се свържа с много повече хора и да разкажа моята история“, казва Делмира пред Нова телевизия.

Тя е висока 1,80 см и още докато е живяла в България много хора са я питали защо не стане модел.

„Фокусът ми беше различен. Обичах спортовете. Играех баскетбол, волейбол“, казва тя.

„Никога не съм се виждала като кралица на красотата. Фокусът ми винаги е бил в училище, но ми е много приятна да се чувствам красива. С майка ми много обичаме да пазаруваме дрешки“, добавя пловдивчанката.

И сме най-красиви, и сме най-добри! Българка стана Мис Минесота (ВИДЕО)

Завършва финанси и международен бизнес в университета в Минесота. След това учи в здравеопазване в Лондон и посвещава работата си на здравните грижи. „Работих в тази сферата на финансите. Помагах на хора, които не могат да платят за здравеопазването си и жизнено важни за тях лекарства като инсулин“, казва Деми, а работата й я издига до директор на стратегията в една от най-големите здравни компании в САЩ.

Идеята да участва в конкурс за красота идва от нейна съученичка, която пък печели конкурса „Мисис Минесота“ (конкурсът е за омъжени жени – б.а.). Това е първото й участие в конкурс за красота и разказва, че не всичко е до външния вид.

50% от крайната оценка на всяка мис идва от кауза, която всяка претендентка представя, а за да разработи своята, Деми се консултира с бивши победителки в конкурса. Нейната кауза е за това децата да имат достъп до качествена и здравословна храна – първият начин за превенция от диабет, затлъстяване и други сериозни заболявания, обяснява тя.

Делмира смята, че българките са най-красивите жени на света и е горда, че е родена в малката балканска страна.

Още от Лайфстайл


loading...