Митко Щерев

Специалните награди от държавата за изпълнители, които са печелили „Златният орфей“, разгневи музикалните среди. Всеки иска да получи парична помощ, но много от талантите се оказват ощетени. След обявяването на списъка с имена, одобрени за такава помощ, в медийното пространство започна истинска война от всички, които не видяха знаменитото си име на списъка. Всеки иска, всеки заслужава. Единственото композиторът Митко Щерев се осмели да каже цялата истината и нападна колегите си, които цял живот укриват данъци от държавата, а сега се редят на опашка за помощи, пише Блиц.бг.

„Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и сега да ревеш за награда? Как може 30 години едната половина от дует да не живее в България и сега да претендират за пари? А вие знаете ли, че аз лично съм виждал как всяка вечер Борис Гуджунов прибираше по 100 лева за участие и нито веднъж не се сети да плати осигуровки за тези 3000 лв. месечно?“, изригна той в „Денят започва с Георги Любенов“.

С прахосмукачките Щерев визира Христо Кидиков, който пръв се ожали, че е ощетен от държавата. А именно той се хвали, че от години пласира прахосмукачки „Рейнбоу“. Дуетната половинка на Стефка Берова – Йордан Марчинков, живее вече над 30 години в Швеция, където има втори брак.

Щерев нападна и дуета Благовест и Светослав Аргирови, казвайки по техен адрес, че и те не могат да претендират за парични награди, защото нито веднъж не са участвали в „Златният Орфей“.

Митко Щерев заявява, че след 1990 година всички изпълнители са работили в сивия сектор, така че претенциите им за пенсии в момента са неоснователни.

Виж още:Филип Киркоров възражда „Златният Орфей“Да се възроди „Златният Орфей“. Такава готовност за помощ е изразил Филип Кирков при посещението си …Jun 21 2019skafeto.com

Задава се нов скандал: Митко Щерев скочи срещу Стефан ИлчевШоубизнесът у нас е сфера, която се развива стремглаво, но в същото време е много крехка откъм балан…Oct 28 2019skafeto.com

Композиторът Митко Щерев ще ви разчувства с това изпълнение от великия филм „Осъдени души“ (ВИДЕО)Преди няколко дни големият композитор Митко Щерев беше рожденик. Той е роден през 27.01.1946 г. Него…Jan 30 2017skafeto.com

loading...