исляма

Религията е нещо, което обикновено се възпитава в нас, още от най-ранна възраст. В същото време обаче, когато пораснем, самите ние можем да направим осъзнат избор и да променим вярата, в която се уповаваме. Именно това е направила една от българските миски – Моника Валериева, която потресе феновете си, след като обяви, че е приела исляма.

Моника Валериева за пореден път предизвика скандал със своите признания. Оказа се, че плеймейтката е последвала примера на Албена Вулева и вече изповядва исляма. Това шокиращо признание направи Моника пред последвателите си в Инстаграм, когато се бе отдала да отговаря на неудобните им въпроси в продължение на час.

„Никога не съм вярвала в Исус Христос! Религията ми беше такава, че посещавах най-вече католическите църкви в България. Много преди „бившият ми приятел“ арабин, аз вярвах само в исляма, това е моят дом. След определен брой инциденти, години подред, след посещението ми в църкви, започнах процес за смяна официално на религията. Не мисля, че е важно с какво име назоваваш Бог, а да вярваш в него, да чувстваш с цялото си сърце къде принадлежиш“, написа красавицата в отговор на един от въпросите на неин фен. Моника по никакъв начин не се срамува от избора си: „Всеки сам преценява в какво ще вярва и каква религия ще изповядва. Моето семейство ме подкрепя“, категорична е тя.

Ислямът е монотеистична авраамическа религия, основана на Корана – книга, смятана от мюсюлманите за буквално слово на единствения Бог (Аллах). Ислямът се основава още и на преданието (сунна), описващо учението и дейността на пророка Мохамед. В буквален превод „ислям“ означава „подчинение (на Бог)“.

Последователите на исляма, наричащи се мюсюлмани, смятат своята религия за завършена и универсална форма на първичната монотеистична религия, разкривана и по-рано в различни времена и места, включително пред пророците Адам, Авраам (Ибрахим), Моисей (Муса) и Исус (Иса). Според ислямската традиция тези по-ранни послания са изкривени с времето.Горещ слух нажежи хайлайфа: Моника Валериева пак лъсна в ХХХ клипСкандалната бръмчалка Моника Валериева е записана до прави любов с по поне 5 години по-млад мъж. Таз…Oct 4 2019skafeto.comСмях: Андреа и Моника Валериева за важността от големината на „мъжкото достойнство“ (Снимка)Обраната Моника Валериева и прелъстената и изоставена Андреа се изложиха здраво с чат на живо, който…Aug 29 2019skafeto.com

loading...