Морган Фрийман рожден ден

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Фрийман не е просто актьор, а многостранен талант, познат по целия свят. Актьорските му умения и незабравимият му глас ни дадоха през годините огромни дози от сълзи и смях. Морган Фрийман, който празнува 83-ия си рожден ден днес, на 1 юни, е постигнал много не само във филмовата индустрия, но и ни е изумил с любовта си към околната среда.

Според The Epoch Times актьорът, известен с гласа си за милиони, даде на заем своя дома през 2019, за да спаси медоносните пчели. Актьорът е превърнал своето ранчо от 500 декара в Мисисипи в пчелно светилище. Като любител на околната среда, актьорът внася 26 кошера и отглежда магнолия и лавандула, за да осигури благоприятно местообитание за пчелите. Звездата от филма Изкуплението Шоушенк се надява да съживи и запази пчелната популация с тези усилия.

По време на изявата си в шоуто на Jimmy Fallon през 2014 г. актьорът разкри, че се е заел с пчеларството като хоби само две седмици преди да дойде на шоуто. След като научи за масовото загиване на пчелните популации през годините, той решава да внесе 26 кошера, пълни с пчели от Арканзас, в ранчото му. Първоначално Фрийман се сблъсква с проблеми, тъй като пчелите са далеч от дома им и не знаят къде могат да намерят храна. Той решава проблема, като храни пчелите с две части захар и една част вода.

 

View this post on Instagram

 

My boy, JuneBug.

A post shared by Morgan Freeman (@morganfreeman) on

Въпреки че за пръв път той се сблъсква с отглеждането на пчели, те явно го харесват. Той казва на Джими Фалън, че никога не използва пчеларска шапка или някакво защитно облекло и заяви, че никога не е бил жилен от пчелите си.

„Още не са ме ужилили, тъй като в момента не се опитвам да събирам мед или нещо друго, а просто ги храня… Също така, мисля, че разбират:„ Хей, не се притеснявайте от този човек, тук има захарна вода“, каза Фрийман в интервюто.

Морган обяснява и необходимостта да има пчели.

„Има общи усилия за възстановяването на пчелните популации на планетата … Ние не осъзнаваме, че те са основата, според мен, на растежа на планетата, растителността … Имам много цъфтящи растения, а пчелите са градинарите. Аз от своя страна се опитвам да ги глезя с едни магнолии“, добавя актьора.

Според изследвания само между 2015 и 2016 г. около 44 процента от медоносните пчели са изчезнали само в САЩ. Това изчезване на пчелите с тази тревожна скорост се нарича „колапс на пчелните семейства“.

„Пчелите може да са малки, но те са изключително трудолюбиви същества и ако тези дребни два процента се загубят, 80 процента от храната ни от отглеждането на култури също ще изчезне“, пишат още експертите.

Вижте още:

Интересни факти за пчелите, които едва ли знаетеПчелите са едни от най-важните насекоми на планетата и едновременно с това са и изключително интерес…May 31 2019skafeto.com

Пчеларите биха тревога! 1/3 от предлагания на пазара мед е некачествен заради китайски примеси. Ето как да го разпознаетеТази година цената на меда е по-високо с около 20%. Това се дължи на високата смъртност при пчелите.…Aug 22 2017skafeto.com

Пчелар съветва: ако ви ухапе оса, пчела или стършел само това ще ви спаси от болка или подуванеДойде сезонът на разцъфтялите дървета и цветя. Колко красива е сега природата! Но, ни дебнат пчели, …May 16 2017skafeto.com

Важно за всички. Пчелите в България загиват! Пчеларите на бунт, искат от кабинета пълна забрана на опасен пестицидПопулацията на пчели в България намалява със застрашителни темпове. За това алармираха пчелари, коит…Apr 7 2017skafeto.com