Музика

Лили Иванова – неповторимата и единствена Прима на българската естрада. Нека се насладим на това нейно изпълнение (ВИДЕО)

Лили Иванова – неповторимата и единствена Прима на българската естрада. Нека се насладим на това нейно изпълнение (ВИДЕО)

Лили Иванова е име, което всеки българин знае. Едва ли има човек, който да не е слушал поне една нейна песен. Тя притежава един от най-разпознаваемите гласове и песни у нас. Родното име на неповторимата певица е Лиляна Иванова Петрова, но тя придобива славата си като Лили Иванова. Кариерата й започва през далечната 1961 година и оттгава до ден-днешен, тя продължава да изнася концерти и да радва многобройните си почитатели у нас. Още от дете, Лили има афинитет към музиката. Първият инструмент, на който тя се опитва да свири, е акордеонът. След това проявява интерес и към пианото.

Едва след това тя започва да пее в училищния хор. Въпреки това Лили Иванова по това време въобще не смята да се занимава сериозно с музикална кариера. След като завършва училище, тя отива да учи за медицинска сестра. Но музиката остава част от живота й, защото в техникума, в който учи, има вътрешни фестивали, на които младата Лили се изявява успешно.Лили Иванова се стяга за грандиозно турне, стана ясно с какво примата се зарежда, за да е пълна с енергия на сценатаПримата на българската естрада Лили Иванова започна грандиозно турне, което ще изскочи от границата …Sep 18 2017skafeto.com

Когато започва работа като медицинска сестра, тя не престава да пее.

Напротив, тя пее на пациентите си и в читалищния хор в родния й град Кубрат. Самата Лили Иванова определя професионалната си кариера като следствие от поредица от малки знаци, които са я насочили към професионалното пеене. И така, постепенно, от 1961 година досега тя изгражда една прекрасна кариера както у нас, така и в чужбина. Нека се насладим на красивата песен „Няма кой“ на неповторимата Прима на българската естрада.

Да си спомним за Леа Иванова и прочутата й „Песен за България“! Класиката винаги остава на мода (ВИДЕО)Някои от вас може би не са чували името на Леа Иванова. Но хората, които са изрестнали с нейните пре…Oct 14 2016skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Всеки от нас се стреми по някакъв начин да поддържа формата си. Разбира се, форма…
error: Съдържанието е защитено!