италианска песен

Във видеото по-долу, може да чуете емблематичната италианска песен „Caruso“, посветена на един от най-бележитите тенори в историята на операта – Енрико Карузо, радвал с изпълненията си почитатели на този жанр по време на гастролите си по оперните сцени на цял свят – до самата му смърт през 1921 година. Но и след това, неговият мощен оригинален глас, покриващ широк диапазон, и отличната му техника, е продължавал и продължава да възхищава милиони, благодарение на многобройните записи на неговите изпълнения.Песен, любима на 3 поколения българи! Няма човек, който да не е слушал този италиански шлагер, нали! (ВИДЕО)Италианската музика беше и остава доста популярна и у нас. Тя се слави със своето благозвучие и мело…Oct 21 2016skafeto.com

Песента Caruso е композирана през 1986 година от италианският поп-певец, разностранен музикант (свирил е превъзходно на кларинет, пиано и други клавишни инструменти) и композитор Лучо Дала.

Освен от самия него, песента е била изпълнявана и от едни от най-добрите певци в международен мащаб, измежду които се откроява името на Лучано Павароти. Записът, който вие слушате, е правен през 1992 година, а изпълнители са… дуото Лучо Дала и Лучано Павароти, влагащи много чувство на обич и и преклонение пред останалия завинаги в историята гениален певец и техен сънародник!

Каква чудесна идея на Лучо Дала да се обедини гласа си на поп-певец с този на един от най-прочулите се оперни певци през последните 30 години! Насладете се на това изпълнение на великолепната италианска песен:


loading...