Саманта Фокс

В музиката често сме свидетели как една песен за броени дни се превръща в тотален хит и носи на изпълнителя си световна слава и популярност. Нещо подобно се случи по време на разцвета на диско музиката – през 80-те години на миналия век. Звездата на британската хубавица Саманта Фокс изгря ненадейно, а големият й успех дойде с песента й Touch Me от едноименния й студиен албум, излязъл през 1986-а година.

Любопитна подробност е, че този и следващите й два албума – Samantha Fox (1987) и I Wanna Have Some Fun (1989) реализираха впечатляващите 35 милиона продадени копия. Във Великобритания Саманта Фокс стана истинска сензация и зае третото място за най-сниманите жени в кралството, след Лейди Даяна и кралица Елизабет II.

Преди да се посвети на музикалната си кариера Саманта Фокс впечатли сънародниците си с изяви на модел, като се появи и на емблематичната 3-а страница на таблоида „Сън“, където дълги години различни красавици показваха прелестите си.

Съвсем логично Саманта Фокс превзе освен класациите и мъжките сърца, а плакатите й красяха хиляди ергенски квартири и кабините на всеки уважаващ себе си тираджия.

Когато е на 17 години, Саманта Фокс се запознава с Леми Килмистър от Motorhead. Участват в надяждане със спагети на благотворително събитие. Забавляват се много. Леми я пита с какво се занимава, тя отговаря, че е модел. После той се интересува каква музика харесва, Сам признава, че обожава рок. Тогава той я кани в дома си да запишат песен. Пуска й видеокасетка с ABBA – били любимата му група. Пият Jack Daniel’s. И колкото повече пият, толкова повече идеи им идват.

Написват песента „Красавицата и Звяра“. Обсъждат и видеото. Решават, че ще започне с двама им как се гримират обърнати с гръб към камерата. „После щяхме да се завъртим… и Леми щеше да играе моята роля с руса перука, а аз щях да съм облечена като него.“ Според Саманта двамата са записали песента, но никога не я издали, защото тогава Леми се съдел със звукозаписната си компания и не можел да издава в продължение на 5 години. Саманта запазва тази касетка, гордее се с нея и смята някой ден да я издаде в памет на Леми.

Виж още:Най-веселата дискотечна песен, която всички много обичахме! Нямаше дискотека, която да не я пусне! (ВИДЕО)Хубавата дискотечна песен от 1985 година, която си я спомняме с известна носталгия. Великолепна груп…Mar 15 2017skafeto.com

Дискотечният хит, който разтърси България! Поздрав с тази уникална танцувална песен (СНИМКИ и ВИДЕО)През втората половина на 70-те години на ХХ век диското превзе дансингите в Европа и Америка и посте…Mar 14 2017skafeto.com


loading...