Често се случва съдбата да се намесва по най-неочакван, а понякога и жесток начин в живота на хората. Точно такъв е случаят с талантливата певица Румяна, чийто живот угасна твърде рано, в разгара на успешната й и многообещаваща музикална кариера. Лиричната й балада „Две очи разплакани“ обаче трудно може да бъде забравена. Нека си припомним тази емблематична песен.
Румяна Динева Найденова, по-известна само като Румяна, е българска поп-фолк и фолклорна певица от 90-те години на XX век. Става известна с песните „Две очи разплакани“, „Камбаните звънят“, „Само с теб“, „Без теб“, „Чук, чук“ и др. Родена е на 12 декември 1965 г. в гр. Камено. Завършва образованието си в Музикалното училище в Котел със специалностите „пеене“ и „кавал“. Свири на пиано.Галена заряза всички диети: На певицата изобщо не й пука за едрите бедра и отпуснатия коремПоп-фолк певицата Галена е една от звездите у нас, чиито фенове са изключително активни и критични, …Oct 13 2017skafeto.com

Известно време работи като учителка по музика в Антоново и като солистка на Странджанския оркестър.

След това започва кариерата си като певица. Първият ѝ албум излиза през 1994 г. и носи заглавието „Песни от Странджа“. В албума „Само с теб“ е включен най-големият ѝ хит – баладата „Две очи разплакани“, която се превръща в запазена марка на певицата. Музиката и текстът на песента са записани едновременно, в най-тежкия й момент, когато изживява раздялата със съпруга си Руси Андролов. Известна е с това, че е най-дългокосата певица на Балканите. Дискографията на певицата съдържа общо седем самостоятелни албума, като последният е издаден посмъртно.
Румяна има две деца – Марияна и Илиян. На 30 юли 1999 г., на километър от Сливенското село Блатец, певицата загива при тежка автомобилна катастрофа. През крактата си музикална кариера издава 7 студийни и един сборен албум.

Камелия отсече: Открих формулата на вечната младост! Какво прави певицата, за да изглежда като на 26Камелия е на 46 години, а изглежда като на 26. Оказа се, че блондинката наистина е открила формулата…Jul 31 2017skafeto.com


loading...