https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Пригответе се да се насладите от видеото на една безсмъртна класика – песента – танго „Por una cabeza“, музиката и текстът на която са написани през 1935 г. съответно от Карлос Гардел и Алфредо Ле Пера. В превод означава „С една глава“, което се отнася до случаите, когато конят печели състезанието с една глава преднина. За съжаление, от видеото ще чуете само великолепната музика, която навява спомени за вече така далечните, но и така вълнуващи и пълни сп емоции 30-те години на миналия век, свързани с младостта на вашите родители, баби и дядовци!Уникален майстор! Нека се насладим на магията на акордеона в българската народна музика! (ВИДЕО)От времето на първия патент за акордеон, регистриран във Виена през 1829 г., звукът на този инструме…Feb 23 2017skafeto.com

А самият текст е откровението на един пристрастен комарджия, залагащ на конни състезания, който сравнява зависимостта си към конете с привличането му към красивите жени.

Точно от този тип красавици е дамата, която танцува тангото на видеото с толкова страст и майсторство! Тя впечатлява с роклята и фризурата си, така характерни за онези години, но и с безупречните си форми – една будеща възхищение, истинска лейди, възкръснала от онова време на силни страсти!