Пол Макартни е един от великолепната Ливърпулска четворка, наречена „Бийтълс“. Те оставят на цял свят своето незабравимо и великолепно творчество, което ще се слуша от поколения в бъдещето. От четиримата велики музиканти за съжаление са живи само двама от тях – Пол и Ринго Стар. Маккартни придобива международна слава като един от членовете на популярната рок-формация Бийтълс. Някои го смятат за водеща личност в състава.ЕКСКЛУЗИВНО! Защо Мик Джагър винаги е във форма! Вижте причината да изглежда така! (ВИДЕО)Ролинг Стоунс продължават да са във форма и да изнасят редица концерти в цял свят! Фронтменът им Мик…Jul 18 2016skafeto.com

Той е текстописец и основен композитор в групата, заедно с Джон Ленън, въпреки че за някои песни Маккартни има пълна заслуга (например Вчера (Yesterday).

Тандемът между двамата ражда над 50 хита. След разпадането на Бийтълс Маккартни продължава музикалното си развитие с успешна солова кариера и като водач на бандата Уингс. Записан е в книгата на рекордите на Гинес като най–успелия композитор в историята на популярната музика. Интересното е, че музикантът е активист за правата на животните и обича вегетарианството. Една от най-популярните песни на Бийтълс е „Let It Be“. А в следващото видео Пол я пее на живо, за удоволствието на хилядната публика! Вижте това страхотно изпълнение на великия музикант!


loading...