Музика

Той е истински рицар на любовта. С тази емблематична песен Шарл Азнавур ни разказва една красива история (ВИДЕО)

Той е истински рицар на любовта. С тази емблематична песен Шарл Азнавур ни разказва една красива история (ВИДЕО)

Шарл Азнавур категорично не се нуждае от никакво представяне. Той е признат за истински рицар на любовната песен, а кариерата му в музиката и киното е просто феноменална. И на 93 той не е загубил и частица от магнетизма си. Песента La Bohème е една от многото перли в короната на Шарл Азнавур. Написана е през далечната 1965 година и е любима на няколко поколения меломани. В нея се разказва красивата история на художник, който с носталгия си спомня за младостта, прекарана на артистичния парижки хълм Монмартр.
Азнавур е роден в Париж на 22 май 1924 г. в семейството на арменски имигранти. Рожденото му име е Шанур Вахинаг Азнавурян. Докато е още в ранна възраст, неговите артистични родители го въвеждат в света на театъра. Той започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур.За мнозина това е най-великата френска песен. За нас е един незабравим химн на любовта от Жак Брел (ВИДЕО)Въпреки че ни напуска твърде рано и само на 49 години, Жак Брел е считан и до днес за един от големи…Nov 20 2017skafeto.com

За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ.

Често наричан „френският Франк Синатра“, Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Той е написал над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и на други известни места по света.
На 90-годишна възраст, през октомври 2014 г., Шарл Азнавур изнася с изключителен успех двучасов концерт в Москва. През 1996 г. му е отредено място в американската Зала на славата за автори на песни. През 2009 г. певецът се съгласява да стане посланик на Армения в Швейцария (Азнавур живее от 1976 г. в Женева). Азнавур се е женил три пъти: през 1946 г. – за Мишелин Рюгел, през 1955 г. – за Евелин Плесис, и през 1967 г. – за шведката Уле Торсел. Има 6 деца: Седа (Патриция, р. 1946), Шарл (р. 1952), Патрик (1956—1981), и от последния брак – Катя (р. 1969), Миша (р. 1971) и Никола̀ (р. 1977).
Той често обича да се шегува с физиката си, по-специално с ниския си ръст. Висок е само 160 сантиметра и за него това е постоянен източник на шеги.

Вие знаете ли тази песен? Нека се насладим на изпълнението на ансамбъл „Пирин“ (ВИДЕО)Народното творчество има няколко отличителни черти, които го правят такова. Една от характеристиките…Nov 24 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Много важни промени, които засягат всички работещи на трудови договори в България и пенсионерите, получаващи…
error: Съдържанието е защитено!