Фронтмените на легендарната рок група „Формация студио Балкантон“ отсвириха погребението на басиста си Ивайло Крайчовски. Отсъствието на Румен Бояджиев и Иван Лечев на поклонението в столичния храм „Свети Семдочисленици“ бе тема номер едно на коментарите сред музикантите, съобщава вестник „Телеграф“.
Единствено пианистът на ФСБ Контантин Цеков уважи паметта на колегата си. Той бе в компанията на цялото си семейство – съпругата Живка, децата, както и балдъзата Деница. Запитан защо ги няма останалите от групата, той отговорил лаконично: „Всеки сам си решава“.Тъжна вест. Българската музика потъна в траур, отиде си една от емблемите на рока. Последен поклон!На 57-годишна възраст внезапно почина легендарният басист на групата ФСБ Ивайло Крайчовски, съобщи п…Aug 21 2018skafeto.com

Войната между музикантите започна след новогодишния концерт на площад „Батенберг“ в чест на присъединяването ни към ЕС на 1 януари 2007 г. Тогава беше последното излизане на сцената на формацията в Крайчовски, а барабанистът Петър Славов-Пъпеша пък изобщо не участваше в концерта. Ивайло смяташе, че групата е предала и двамата.
Миналата година ФСБ празнува 40-годишен юбилей в „Арена Армеец“ и присъствали казват, че името на Крайчовски дори не било споменато, а на Фейсбук страницата на формацията смъртта му бе отбелязана така: „Сбогом, Ивайло! Почивай в мир!“. А Крайчовски се горедеше, че е единственият човек на земята, който е имал щастието от фен на ФСБ да се превърне в член на легендарната група.
Тъжно! ФСБ отсвири Ивайло Крайчовски и на погребението: Басистът посегнал към чашката след войната в групата (ВИДЕО)
Снимки БТВ

Жена му Галя, с която се разведоха преди няколко години, и сестра му организираха поклонението и погребението. Двете опечалени дами приеха съболезнованията на президента Петър Стоянов, както и десетки музиканти, които препълниха храма. Йорданка Христова сподели, че Крайчовски е бил сам и самотен в последните години от живота си и бе приятно изненадана, че толкова много хора са дошли да уважат паметта му.
Повечето рок групи имаха поне един представител на поклонението – „Щурците“, „Тангра“, „Импулс“, „Дисонанс“, „Ревю“, „Спринт“ и др. Сред опечалените беше учителят на Ивайло Крайчовски от Консерваторията проф. Симеон Венков, който отчете тъжната статистика, че 9 композитори са ни напуснали тази година досега.

„Не мога да не кажа, че Ивайло сам си го причини с алкохола. То беше ясно…“, заяви часове след вестта за кончината колегата му от ФСБ Иван Лечев, цитиран от „Ретро“. Един от най-популярните български рок музиканти призна още, че с момчетата от групата неведнъж са правили всичко възможно, за да спасят Крайчовски от порока му. „Опитвахме се да му помогнем, но той не желаеше да му се помага. Нямам какво повече да ви кажа, тъй като от години не поддържахме връзка с него… Може би от десетина години“, допълни още Лечев.
Според хора от обкръжението на Крайчовски обаче той се е пристрастил към алкохола, след като с горчивина разбрал, че е нежелан във ФСБ.

Той до последно се чувстваше предаден от колегите си от групата – Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев, които не го поканиха на големия юбилеен концерт на ФСБ в „Арена Армеец“ през 2017 г., разкриват близките му.
Макар официално ФСБ да се разделят с Крайчовски след концерта на площад „Батенберг“ по случай влизането на България в Европейския съюз на 1.01.2007 г., отношенията помежду им изключително се влошават покрай смъртта на Петър Славов-Пъпеша през 2008 г. Крайчовски смятал, че групата е предала и него, и легендарния си барабанист.

„Защо Пепи Славов „напусна” групата след инфаркт?… – Инфаркта го получи, след като го отсвириха от концерта на площад „Батенберг” през 2007 г. Сашо избяга от системата, но и от още нещо… Още чувствам омерзението в себе си, че свирих на този прокълнат и фатален за Пепи Славов концерт, както се оказа по-късно… После и аз напуснах, а ФСБ, колкото и нескромно да звучи, групата се разпадна”, споделя в едно от своите интервюта Крайчовски.
На въпрос кой е бил „сивият кардинал” във ФСБ, Крайчовски отговаря, че това не е бил мъж, а жена. Според музикални спецове той визирал съпругата на Румен Бояджиев – известният музиковед Даниела Кузманова.

Тъжна вест. Един от най талантливите журналисти и шоумени загуби битката с рака. Последен поклон, приятелю!Журналистическата гилдия осиротя отново! С дълбоко прискърбие от медийната група „Черно море“ съобщи…Nov 9 2017skafeto.com

loading...