Най-възрастният човек в света

Най-възрастният човек в света отпразнува 117-ия си рожден ден в старчески дом във Фукуока – Южна Япония. Кейн Танака празнува заедно със семейство си, персонала и приятели в старческия дом.

В неделя Кейн Танака отпразнува рождения си ден с купон в старчески дом във Фукуока, Япония, пише списание Смитсониан. Облечена в златно кимоно с лилави цветя, прибрани над ухото й, тя се радваше на голяма торта за своя рожден ден.

„Вкусно“, каза най-възрастният човек в света след първата хапка, цитирана от Ройтерс. „Искам още малко.“

Членовете на персонала, приятелите и местният екип отразяващ събитието са там, за да станат свидетели на отбелязването на 117-ия рожден ден на Танака. С преминаването на този потресаващ етап, Танака остава най-възрастният човек в света – признание, което официално получи миналата година, когато Световните рекорди на Гинес (Guinness World Records) потвърдиха статута й на супербаба.

Историята на най-възрастният човек в света

Най-възрастният човек в света празнува 117 години!

Танака е родена на 2 януари 1903 г., като е седмото от осем деца. Омъжва се за Хидео Танака, малко след като навършва 19. Двойката има четири деца и осиновява пето. Когато съпругът й е призован да се присъедини към въоръжените сили по време на Втората китайско-японска война през 1937 г., Танака поема водеща роля в семейния бизнес, който произвежда и продава лепкав ориз, юдонска юфка и дзензай (традиционна японска сладка).

Откакто навърши 100 години, задържането на рекорда за най-възрастен човек в света е мечтата на Танака, според Латиша Бекъм от Washington Post. Моментът, на който тя се надява, настъпи през март миналата година, когато Световните рекорди на Гинес й връчиха официални сертификати по време на церемония в нейния старчески дом. („Не знам какво е това“, казва тя, когато поставената в рамката грамота е получена) Танака също получава много цветя и кутии шоколадови бонбони, които отвори веднага, като обяви намерението си да изяде 100 от захарните изделия.

Най-възрастният човек в света празнува 117 години!

Родната за Танака Япония може да се похвали с най-старото население в света с повече от 71 000 столетници. Дълголетието сред населението на страната се приписва на фактори като здравословни кулинарни традиции, но както подчертават изследователите, Япония също съхранява много стриктно подробни архиви за раждането повече от век.

Вижте още:
Проф. Мермерски разкри кой продукт ни дава силен имунитет и дълголетиеЧесто става така, че светило в медицината или науката излиза с изявление по дадена тема. Тези изказв…Jan 9 2020skafeto.com

6-те златни японски правила за здравето, които завладяха светаЗлатни правила на здравето на японският инженер и учител по айкидо Кацудзо Ниши придоби широка попул…Aug 15 2019skafeto.com


loading...